Зинаида Златанова: Официално искане за вакъфски имоти няма

13 август 2013 в 10:25 6332 1

 Зинаида Златанова. Снимка: БГНЕС
Зинаида Златанова. Снимка: БГНЕС

Официално искане за стопанисване на вакъфските имоти от турска страна няма, каза в интервю за БНТ Зинаида Златанова, вицепремиер и министър на правосъдието.

„Срещата ми с господин Бекир Боздаг беше протоколна. Тя беше организирана от външно министерство. Не мога да отговарям кой и какво е говорил извън тази среща", уточни тя.

Златанова е категорична, че турският министър не е поставял въпроси, свързани с имоти.

„Въпросът с турските имоти е решен още 1909 година. По време на срещата ми с господин Боздаг не стана въпрос за турските паметници.

Мисля че интерпретацията на турската агенция не беше съвсем точна. Тези спорове се водят пред съд и там им е мястото", коментира вицепремиерът.

При посещението на Боздаг у нас освен с президента Росен Плевнелиев, с когото се видяха на вечеря в Пловдив по случай началото на Рамадан Байрам,  той се срещна и министър Златанова.

След тези срещи турските агенции съобщиха, че Боздаг поискал Анкара да се погрижи за архитектурните паметници от времето на Османската империя, които били в окаяно състояние.

От пресофиса на Зинаида Златанова обясниха, че турският вицепремиер е помолил само делата за мюсюлманските имоти да не се бавят.

След това стана ясно, че мюсюлманското настоятелство в Пловдив е завело дела за 3 имота.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!