"Атака": Отказваме се от новия Закон за вероизповеданията. Плевнелиев е предател

Нели Чолашка 09 август 2013 в 11:08 5009 10

Депутатът от
Депутатът от "Атака" Павел Шопов.

Депутатът Павел Шопов от "Атака"  е оттеглил подписа си като съвносител на промени на закона за вероизповеданията, съобщиха от партията.

Причината е, че е бил подведен, че внесените промени ще бъдат редактирани.

В сегашния си вид промените дават възможност за спекулации с имоти на мюфтийството, твърдят националистите.

Измененията, внесени от депутати от БСП, ДПС и "Атака", предвиждат правото на собственост върху манастири, храмове и молитвени домове заедно с поземлените имоти, върху които са построени, да се върне на Българската православна църква и на Главното мюфтийство, дори когато са паметници на културата.

Партия "Атака" призовава другите вносители на закона да преосмислят текста му и да го редактират в посока на българския национален интерес.

Националистите са притеснени от претенциите на Главното мюфтийство за усвояване на имоти и издигане на джамии в "изконни християнски центрове и населени места където няма мюсюлмани".

Срещу промените в Закона за вероизповеданията се обявиха и от научните среди.

“Това е реставрация, подобна на тази след отчуждителните актове на Френската революция”, обяви пред "Труд" проф. Маргарита Ваклинова от БАН.

Освен това "Атака" е привидяла държавна измяна в поведението на президента Росен Плевнелиев, които отишъл на "съмнителна от протоколна гледна точка" среща с вицепремиера  на Турция Бекир Боздаг (вечерята в Пловдив по случай Рамазан Барям).

"Изразяваме категоричното си несъгласие с антибългарското поведение на Росен Плевнелиев, който  изгони българските журналисти от срещата за да не бъде заснет как се здрависва с подсъдими лица,

обвинени за тежки престъпления срещу държавата, както и с новия любимец на Ердоган, Касим Дал, учредител на Реформаторския блок, които стои зад опитите за държавен преврат в България", твърдят от партията на Волен Сидеров.

Оттам призовават дори Конституционният съд да се самосезира.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews