Плевнелиев: Не съм имал двустранна среща с турския вицепремиер

Последна промяна на 12 август 2013 в 19:24 1432 17

Росен Плевнелиев и Бекир Боздаг. Снимка: president.bg
Росен Плевнелиев и Бекир Боздаг. Снимка: president.bg

Президентът Росен Плевнелиев не е имал двустранна среща с представител на Република Турция и не е обсъждал теми от двустранните отношения, в това число и имотни въпроси. Това съобщават от прессекретариата на държавния глава по повод публикации в пресата за среща на президента с турския вицепремиер Бекир Боздаг.

На 8 август в Пловдив президентът гостува на вечерята–ифтар по случай Рамазан Байрам по покана на Главния мюфтия. Присъствието на държавния глава на събитието беше чисто човешки знак на уважение към религиозния празник и традициите на българските граждани с мюсюлманско вероизповедание. На вечерята-ифтар участваха чуждестранни гости от Гърция, Косово, Македония и Турция, единствено в качеството си на представители на религиозните общности в съответните страни. Двустранни срещи с участието на държавния глава не са провеждани, уточняват от прессекретариатът на Плевнелиев.

Всички развивани тези в публичното пространство, базирани на предположения за разговори и срещи на президента Росен Плевнелиев с някой от участниците във вечерята, са откровени спекулации и не отговарят на истината, категорични са от пресслужбата на държавния глава.

Справка в официалния сайт на президента показва, че на 8 август държавният глава е отправил "послание за здраве и благополучие пред присъстващите на празничната вечеря, сред които бяха вицепремиерът на Република Турция Бекир Боздаг, парламентаристи, министри, дипломати, учени и общественици, представители на българската мюсюлманска общност и на мюсюлманското вероизповедание от Гърция, Косово, Македония и Турция".

По-рано днес от „Атака“ обявиха, че са готови да започнат процедура по отзоваването на Росен Плевнелиев, след като се провери „дали не е държавна измяна срещата на президента с турския вицепремиер“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.08 2013 в 15:39

Не мисля, че има друг по-компрометиран и жалък президент в нашата история до сега. Този надмина всяка доза на търпение.

13.08 2013 в 15:37

хахаха :) Да, няма да е лошо да е по-рядко и да е по-качествено, не сме толкова тъпи по дяволите :)

13.08 2013 в 15:36

За да се подобри положението трябва всички гробаджии , начело с представителя им Роско, да си отидат незабавно.

13.08 2013 в 13:52

Поско се оказа най голямоторазочарование в историята на българските президенти. Очквам скоро от него още много издънки.

13.08 2013 в 12:24

Президентът защо досега мълчеше и веднъж даде "заявление", което се сведе до една дума-"спекулации". Не обиждате ли по този начин българската и турска журналистика, господин президент, която активно акцентира върху ваши тайни сделки с чуждестранните гости? И не мислите ли, че във всяка лъжа има зърна, а защо не и планини -истина? Отговорът е обида за целия народ. Но затова ,май не ви е еня!

13.08 2013 в 10:20

Не знам как може да има хора, които защитават ГЕРБ и Плевнелиев. Нали не мислите, че той наистина е "успешен бизнесмен" и че е постигнал всичко сам. Офшорко е тясно свързан с олигархията и никога не е работел в интерес на българските граждани, а и няма намерение да го прави. Не виждате ли, че всяко негово действие е поредната издънка и международен скандал. Колко още трябва да излага институцията и държавата ни?

13.08 2013 в 09:45

СТИГА СТЕ СТОЕЛИ НА "АМБРАЗУРАТА" ЗА ТОЯ ПЛУЖЕК...НА СПЯВКАТА В МЮФТИЙСТВОТО ТАЯ ПОМАШКА КАРИКАТУРА ДОРИ НЕ Е ИМАЛ ПРЕВОДАЧ...ЗАЩО ???НА ТУРСКИ СА ГОВОРЕЛИ..ТОЗИ ПЛУЖЕК Е ОПАСЕН ЗА БЪЛГАРИЯ.

13.08 2013 в 09:23

Сигурно тоя на снимката до Офшорко е тъпкача на Юлианчето.

13.08 2013 в 04:01

Що не взема да се кандидатирам и аз за политик. Поне няма да лъжа всеки ден, а много рядко и качествено.

13.08 2013 в 00:45

Само едно не разбрах - мюфтията или президентино не е пуснал наште журналя. Едни казват , че бил "надпартийният", а други - депесееца. К'во да мисля сега?!!! Олигарски още не се е изказал по казуса... Ай оставка да му се не види!