Зам.-министър на земеделието подаде оставка

Борислава Бибиновска 12 март 2013 в 13:58 2972 2

Светлана Боянова Снимка: БГНЕС
Светлана Боянова Снимка: БГНЕС

Зам.-министърът за земеделието и храните (МЗХ) Светлана Боянова подаде оставка, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Като мотив за оставката си Боянова посочва убеждението, че новият министър трябва сам да подбере екипа, с който да продължи работата в МЗХ.

"Свършихме много, но всеки трябва да знае в кой момент да предаде щафетата", заявява зам.-министърът в оставка. 

"Винаги съм работила за това да имаме по-модерно земеделие и по-привлекателни селски райони", добавя още Боянова.

Светлана Боянова бе назначена за зам.-министър на земеделието през 2009 г. на мястото на подалия оставка Преслав Борисов. Завършила е право в Бургаския свободен университет през 1999 г. Има специализации по обща селскостопанска политика, биологично земеделие, правна закрила на сортовете растения в ЕС и др. в редица европейски страни. Кариерата си започва като главен експерт в дирекция „Интеграционна политика” в Министерството на земеделието и храните през януари 2000 г. От средата на 2003 г. е юридически съветник в Българската международна стопанска асоциация (БИБА), а от февруари 2008 г. до май 2010 г. е изпълнителен директор на Асоциацията на земеделските производители в България.

В последните месеци името на Боянова бе забъркано в т.нар. скандал "Дюнигейт" за продажбата на дюни в Несебър. Боянова бе обвинена, че е подписала документите за продажба на територии, замествайки земеделския министър Мирослав Найденов

Президентът Росен Плевнелиев ще обяви днес следобед състава на служебния кабинет. Сред най-спяганите имена за министър на МЗХ са ректорът на Тракийския университет в Стара Загора Иван Стоянов и проф. Пламен Мишев,  преподавател в УНСС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!