Втори сигнал срещу съдия Марковска

Юлиан Христов 02 ноември 2012 в 13:27 2571 2

Иван Костов. Снимка: БГНЕС
Иван Костов. Снимка: БГНЕС

Ден, след като избраната за конституционен съдия Венета Марковска беше изслушана в правната комисия в парламента заради сигнал срещу нея, днес стана ясно, че има втора анонимка, компрометираща съдийката.

Сигналът е пратен до съпредседателя на Парламентарната група на Синята коалиция Иван Костов.

"Получих втора информация, този път наистина неподписана, по отношение на съдия Венета Марковска, но само документи изброяваха. Такива документи, в които посочваха, че отговорът на г-жа Марковска не се основава на фактите", каза днес пред журналисти Костов. Сигналът е свързан с вчерашното изслушване на Марковска.  

Костов предполага, че "това нещо също някъде сигурно са го получили и други, тоест някой спори с нея през нас и се опитва да ни вкара в този спор".

Иван Костов е категоричен, че сигналът преди избирането на Венета Марковска не е бил анонимен. Той посочи, че го е имало и във вестниците. "Всички получиха този сигнал предварително, доколкото знам и са имали време да го погледнат, да видят откъде са тези неща, да попитат", смята Костов. Той обаче отказа да каже повече подробности за втората информация за Венета Марковска какво точно съдържа тя и кога е получена.

"Не искам да ме слагате на фокуса. Всички са получили. Не искам да ме слагате на фокуса на това, защото имахме кандидат", посочи Костов.

"Изпращането на един донос до Брюксел не го прави по-малко донос", заяви вчера Венета Марковска. Тя предостави справки от всички възможни институции в съдебната система, за да докаже, че срещу нея няма други сигнали и проверки. Нарушения на закона не съм допускала, това е донос. Някой е заинтересован от това аз да не съм конституционен съдия", смята тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!