Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Военният министър дари БТР на бедстващи в община Родопи

19 декември 2012 в 14:06 2435 1

Лошето време откъсна село Дедево от света.
Лошето време откъсна село Дедево от света.

Министърът на отбраната Аню Ангелов е дарил високпроходима военна машина БТР на бедстващите жители на село Дедово, Област Пловдив.

50 жители на селото останаха откъснати от света поради влошената зимни условия, съобщи "Дарик". Снегът тази нощ е съборил множество дървета и е блокирал единствения път към селото. 

Кметът на община Родопи Пламен Спасов съобщи, че министъра на отбраната Аню Ангелов е подарил на общината високопроходимата машина, която се очаква да пристигне следващата седмица. По думите на кмета, машината ще бъде използва за подобни критични ситуации с други бедстващи високопланински села.

На място в Дедево са пристигнали екипи на пожарната и на агенция "Пътна инфраструктура", които режат дървета и клони, за да разчистят 9-километровото трасе.

„Имаме достатъчно хранителни продукти, но сме без ток. Молим се по-бързо да отворят пътя и да не се налага да викаме линейка за спешен случай”, заяви Лили Михайлова, бивш кмет на Дедево. Тя обясни, че всяка година ситуацията с пътя се повтаря заради лесничейството, което не позволява да се секат дървета по-далеч от платното.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews