Почина млада жена, блъсната на спирката от таксито

OFFNews 11 юли 2013 в 07:51 24188 37

Катастрофата край The Mall. Снимка: Булфото
Катастрофата край The Mall. Снимка: Булфото

Починала е една от жертвите на жестоката катастрофа от снощи, в която такси помете хора на спирка и рани 12 души. Жертвата е млада жена на около 25-30 години, съобщава БНР. Тя е издъхнала тази нощ в болница "Св. Анна" (Окръжна). Била е приета снощи със счупен шиен прешлен.

Жената е един от тримата тежко ранени пешеходци, в които се вряза такси на компанията "Окей супертранс" на спирка пред търговския център The Mall на "Цариградско шосе" в София.

В тежко състояние все още е шестгодишно дете. То е с разкъсани черва и черепно-мозъчна травма. Майка му, също тежко пострадала, е в относително стабилизирано състояние.

27-годишен мъж лежи в "Пирогов" със счупен таз. Той е бил опериран от екипа на д-р Асен Хараланов, като се е наложило далакът му да бъде отстранен, уточнява БНР. Състоянието му продължава да е тежко, тъй като е бил приет с голямо количество кръв в корема.

В болницата остава и 28-годишна жена, при която след подробни изследвания беше установено, че е с лека черепно-мозъчна травма. Тя има и рана на главата, която е обработена малко след пристигнето й в болницата.

 Хоспитализация е отказал 60-годишен мъж с фрактура на една от костиците на дясното ходило. След гипсирането той е пожелал да си отиде вкъщи.

 С по-леки наранявания и вече освободени от болницата са 43-годишната пациентка с 2 счупени ребра, контузия на дясната китка и на дясната подбедрица и 34-годишна жена с контузии на двете ходила и на лявата китка.

Жестокият инцидент стана около 20:30 ч на 10 юли. Такси, което според очевидци се е движело с около 140 км/ч, се е отклонило рязко от пътя, вероятно заради спукана гума, и е помело чакащи на спирка пешеходци. В момента на инцидента на спирката е имало поне 20 души, 12 от тях са пострадали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!