Тримата роми искали да станат известни

Последна промяна на 22 октомври 2012 в 13:29 3186 8

Наказаха ромите, поругали се с портретите на великите българи. Снимка: Facebook
Наказаха ромите, поругали се с портретите на великите българи. Снимка: Facebook

Тримата роми, които поругаха национални герои от българската история, направили това, защото искали да станат известни.

Това заяви днес началникът на Регионалния инспекторат по образованието в Добрич Петър Петров, цитиран от агенция „Фокус“.

Той се е срещнал с двама от учениците и е разговарял с родителите им. Днес тримата отново са били привикани, но в РИО Добрич се е явило само едното момче с родителите си.

По думите на Петров то било много притеснено от постъпката си. Родителите му пък настояли то да понесе строго наказание за действията си. В момента с него разговарят психолози от Варна, допълни Петров.
Предполага се, че другите двама роми са извън града.

Началникът на РИО Добрич е посетил тази сутрин и Професионалната гимназия по транспорт и обслужване „Георги Бенковски“, където учат трите момчета. Той обясни, че в училището е имало засилено полицейско присъствие. За учебните часове са се явили едва една трета от учениците, най-вероятно заради страх от напрежение.

Учителите в гимназията са безкрайно обидени от постъпката на трите момчета, посочи Петров. Той предаде извинението на директора на училището на всички българи за случилото се в училището. 

В следобедните часове ще се проведе и Педагогически съвет, на който ще се реши какво наказание ще бъде наложено на тримата единадесетокласници.

По думите на Петър Петров тримата тийнейджъри са имали сравнително добър успех в училище – около 4,50. Те са посещавали редовно и часовете в училище.

В социалната мрежа Facebook беше разпространена снимка на трима ученици от ромски произход, на която те правят неприлични жестове върху портретите на Цар Симеон Велики и Васил Левски.

В неделя едно от момчетата - 17-годишният Севдин Валентинов, заяви, че се „извинява на цяла България“ за разпространената снимка. Той обясни, че не знае кои са тези исторически личности, с които са се снимали.

В петък след обяд тримата влезли в кабинет по история, който бил в ремонт, и решили да се снимат с портретите, свалени от стените. Кадрите са били заснети с мобилния телефон на Севдин. Никой от тях нямал представа как снимката е била качена във Facebook.

Постъпката на тримата роми стана повод и за шествие, организирано от ВМРО, против „безнаказаната циганска престъпност“. Шествието беше под надслов “Няма да забравим, няма да простим!”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.10 2012 в 18:07

а може би трябваше да си вземат по един сапун или прах за пране в ръцете!!!!ако се разбира за какво става на дума.

23.10 2012 в 14:58

... още една

23.10 2012 в 14:57

хм....Интересно....как така са искали да станат известни, без да знаят с чии портрети се снимат ? - що тогава просто не се снимаха с по един рандом плакат свален някъде от улицата....и как точно са стигнали до 11ти клас без да знаят кои са хората на портретите ?
...освен това са искали да станат известни, като в същия момент не знаят кой е качил снимката в нета...........
лъжа след лъжа и след тях пак лъжа и след нея

22.10 2012 в 22:26

Деянието на тия тримата боклука е нищо в сравнение с "проявите" на такива супер боклуци като Шамара, Азис, Китаеца, Евгени Минчев, разни фолк-проститутки и прочие и прочие "VIP" персони, които не слизат от телевизионните екрани, страниците на печатните и online издания. Та тия тримата нещастника с какво са по различни от помията с която ни заливат родните медии и "шоумени".

22.10 2012 в 21:08

Абе както казва дедо поп,пуста дряновица неокастрена!

22.10 2012 в 16:04

Е, станаха известни.

22.10 2012 в 14:22

"За учебните часове са се явили едва една трета от учениците, най-вероятно заради страх от напрежение." - Ха - "едва". По-скоро са отишли толкова много, зашото са искали да видят какво ще стане.

22.10 2012 в 13:48

А де?
Тия, ни да ги затвориш, ни да ги пуснеш.

Правилното наказание е 100 тояги на голо, ама пусто, европейски ценности изповядваме.