Тримата роми не знаели чии са портретите

Вероника Шербанова 21 октомври 2012 в 17:00 5427 12

Наказаха ромите, поругали се с портретите на великите българи. Снимка: Facebook
Наказаха ромите, поругали се с портретите на великите българи. Снимка: Facebook

Един от тримата ученици, които се снимаха в неприлични пози с портретите на Цар Симеон Велики и Васил Левски, се извини за действията си, съобщи bTV.

17-годишният Севдин Валентинов, заяви, че се „извинява на цяла България“ за разпространената от трите момчета снимка. Той обясни, че не знае кои са тези исторически личности, с които са се снимали.

Севдин посочи, че кадърът е заснет с автоматичен режим на мобилен телефон преди час по история в Професионалната гимназия по транспорт и обслужване „Георги Бенковски“ в Добрич, където учат тримата. В този момент те били сами в стаята.

Севдин уточни, че не знаел как снимката е попаднала в интернет.

17-годишното момче е от Крушари и въпреки че е в 11 клас и не е повтарял година, едва говори български.

За постъпката на тримата съученици е бил уведомен началникът на Регионалния инспекторат по образованието в Добрич Петър Петров. Очаква се той да посети гимназията в понеделник. Директорът на гимназията пък е обещал да се срещне с родителите на провинилите се ученици.

В събота стана ясно, че в социалната мрежа Facebook се разпространява снимка на трима ученици от ромски произход, на която те правят неприлични жестове върху портретите на Цар Симеон Велики и Васил Левски.

Снимката предизвика гневни коментари и закани за саморазправа и беше споделена от хиляди регистрирани във Facebook.

От ВМРО пък съобщиха, че организират днес шествие срещу безнаказаната циганска престъпност под надслов „Няма да забравим, няма да простим!“.

Това не е първата по рода си провокация. Преди няколко месеца снимка на четирима роми, оскверняващи български гробища, по същия начин мълниеносно превзе мрежата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!