Кадиев зове социалисти на протест срещу Станишев

Елица Мартинова 17 юни 2013 в 14:53 4984 18

Георги Кадиев
Георги Кадиев

Депутатът от „Коалиция за България“ Георги Кадиев призова членовете и поддръжниците на БСП да се съберат на протест пред партийната централа на „Позитано“ 20 днес в 19 ч.

Във Facebook-профила си социалистът коментира, че е разочарован от политиката, която води ръководството на столетницата. Кадиев бе първият червен депутат, който в петък изрази остра критика срещу кандидатурата на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, която бе издигната от Пламен Орешарски.

Бившият общински съветник на БСП призова съмишлениците си да се съберат на протест пред централата на БСП, която се намира на „Позитано“ 20.

„И отново само до членовете на БСП и онези леви избиратели, които ни подкрепиха на изборите и които се чувстват смазани и предадени:
Вече няма значение дали Станишев е подал оставка. Той загуби партията, когато загуби каузата. Няма значение и Национален съвет, пленуми, конгреси- това са процедури. 
Когато хиляди хора крещят "Червени боклуци" и "Мафия", значение вече има само едно. Да покажеш, че не си червен боклук, не си мафия. Че не си част от задкулисието. Че си част от онази България, която иска честност и почтеност в политиката. 
Затова призовавам всички хора от БСП, които ги боли, които не искат да се срамуват, които пазят в сърцето си пламъка на лявата идея. 
Да се съберем довечера в 19:00 пред "Позитано" 20. Без кордон полицаи, без страх и срам. Да покажем, че имаме характер и гръбнак и пазим каузите си. 
Слагайте по една червена фланелка и идвайте. 
Промяната в БСП започва от нас, не от пленуми и конгреси. 
Ние сме БСП, ние сме България. 
19:00, на Позитано 20.“, гласи обръщението на Георги Кадиев.

По същото време, само на няколкостотин метра от централата на социалистите ще се проведе поредният протест срещу кабинета „Орешарски“. Ако участниците в двете демонстрации се срещнат, може да се стигне до сблъсъци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!