София с променено движение в идните 4 дни

07 юни 2012 в 19:30 1455 0

Промени в движението в центъра на София ще има в идните 4 дни. Снимка: БГНЕС
Промени в движението в центъра на София ще има в идните 4 дни. Снимка: БГНЕС
Отделни улици и участъци в София ще бъдат затворени в София през идните четири дни заради ремонти или мероприятия, съобщават от Столична община.

„Арена Армеец София" 

Заради олимпийския квалификационен турнир по волейбол в спортна зала „Арена Армеец София" от 8 до 10 юни се забранява престоят и паркирането в крайна дясна лента на двете пътни платна на бул.„Асен Йорданов" между бул. „Шипченски проход" и „Площад на авиацията" от 8 до 19 часа на 8, 9 и 10.06.2012 г. Разрешава се престоят и паркирането на пътни превозни средства в крайна дясна лента на двете пътни платна на бул. „Асен Йорданов" между бул. „Шипченски проход" и „Площад на авиацията" от 19 до 24 часа на 8, 9 и 10.06.2012 г. От 19 до 24 часа на 8, 9 и 10 юни при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция" при СДВР се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на колите на масовия градски транспорт, както следва: - по бул. „Асен Йорданов" между бул. „Шипченски проход" и „Площад на авиацията"; - по подходите от бул. „Цариградско шосе" към „Площад на авиацията"; - по бул. „Г.М. Димитров" между бул. „Драган Цанков" и „Площад на авиацията". От 16 до 24 часа на 8, 9 и 10 юни автобусите от линии 76, 114, 204, 213, 214, 306 и 604 след спирка „МБАЛ Св.Анна" в посока център и хотел „Плиска" в посока изход да се движат в локалните платна на бул. „Цариградско шосе" и да спират двупосочно на спирка „Площад на авиацията". От 22.00 часа на 8, 9, и 10.06.2012 г. ще бъдат осигурени допълнителни тролейбуси, които при необходимост ще извършат допълнително курсове по маршрута на тролейбусни линии № 4 и №11. На 8.06.2012 г. от 16 часа маршрутът на автобусна линия № 294 ще се удължи както следва /в посока СБАЛ по онкология/: на кръстовище бул.„Д-р Г.М.Димитров" - бул. „Св.Климент Охридски" продължава направо по бул. „Г.М.Димитров", площад на авиацията бул.„Асен Йорданов", обратен завой на бул.„Асен Йорданов" след зала „Арена Армеец" и по маршрута двупосочно. Автобусите ще спират на съществуващите автобусни и тролейбусни спирки в удължения участък на маршрута с изключение на спирка „Спортна зала Арена Армеец" на бул. „Асен Йорданов" в посока бул. „Шипченски проход". На 9 и 10.06.2012 г. ще се осигурят допълнителни автобуси, които да се движат от Студентски град по маршрута на автобусна линия 294 до кръстовище бул. „Г.М. Димитров" - бул. „Св. Климент Охридски", направо по бул. „Г.М.Димитров", „Площад на авиацията”, бул.„Асен Йорданов", обратен завой на бул. „Асен Йорданов" след зала „Арена Армеец", по маршрута двупосочно до кръстовище бул.„Г.М.Димитров" - бул. „Св.Климент Охридски", наляво по бул. „Св. Климент Охридски" и по маршрута на автобусна линия 294 до Студентски град. Автобусите ще спират на съществуващите автобусни и тролейбусни спирки в удължения участък на маршрута с изключение на спирка „Спортна зала Арена Армеец" на бул. „Асен Йорданов" в посока бул. „Шипченски проход.

Подуяне

Временни промени в движението ще има и в район "Подуяне" на 9 юни. Заради ремонт на уличен канал по ул. „Видини кули”, от 8 часа на 9 юни 2012 г. до 24 часа на 10 юни 2012 г. се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по ул. „Видини кули” между ул. „Резбарска” и ул. „Къкринско ханче”. „Център за градска мобилност" ЕООД от 4.30 часа на 9.06.2012 г. до 04.30 часа на 11.06.2012 г. ще промени маршрута на автобусна линия № 85 в посока ж.к."Стефан Караджа” – от кръстовището ул. „Резбарска" - ул."Видини кули" направо по ул. „Резбарска", надясно по ул. „Макгахан”, наляво по ул. „Родина" и по маршрута си до ж.к. „Стефан Караджа”. Разкрива се еднопосочна временна спирка в посока ж.к. „Стефан Караджа” на ул. „Резбарска” след ул. „Видини кули”, съобщават от компанията. Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки в променения участък на маршрута.

Център

На 12 юни ключови промени в движението ще има в центъра на София. От 8 часа до 20 часа се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства и се закриват базарите за художествени произведения, както следва: на ул. „Оборище” между ул. „Г. Раковски” и ул. „Дунав”; на пл. "Св. Ал. Невски" от страната на Светия синод. От 18 часа до 24 часа на същата дата се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция” при СДВР по ул. „Оборище” между ул. „Г. С. Раковски” и ул. „Дунав”. От 19 часа до 22 часа се забранява и влизането на пътни превозни средства в двете посоки при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция” по бул. „Цар Освободител” между ул. „Г.С. Раковски” и бул. „Васил Левски”. В посочените участъци се закрива паркинг „синя зона”, съобщават още от Столична община.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!