Шефката на "Зелените" в ЕП: Ще разкажа на Брюксел за строежа върху дюните

Последна промяна на 24 януари 2013 в 09:45 2681 4

Ребека Хармс от групата на

Председателят на групата на "Зелените" в Европейския парламент Ребека Хармс се ангажира лично с проблема със застрояването на защитени местности в България. 

Евродепутатката пристигна у нас за среща в премиера Бойко Борисов и икономическия министър Делян Добрев. В интервю за БГНЕС тя заяви, че лично би засегнала този въпрос при разговорите си с тях, както и на европейско ниво.

"Строителство на места, които са природно защитени не е най-доброто решение и лично аз бих засегнала този въпрос в разговорите с българското правителство и бих засегнала този въпрос на европейско ниво", каза Хармс.

"Смятам, че трябва да вложим повече енергия да направим по-атрактивно това, което вече е построено, отколкото да засягаме райони, които са природни защитени", заяви председателят на групата на "Зелените" в коментар за ситуацията около дюните край Несебър.

Сред темите, които Ребека Хармс ще обсъди с министър-председателя, е и ситуацията с планинските курорти. Хармс ще сподели с Борисов позицията си във връзка с енергийната политиката на страната и с предстоящия референдум в неделя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.01 2013 в 14:14

Амии... Като се замислиш... Това, дето вече е построено, дето ще го правим по-привлекателно на кого е?? Някой ударник на труда, който е спастрял по-голямата част от заплатата си в завода за пружинки последните 20 години за да вдигне после хотел с 200 легла на първа линия с тях?? :)

Незнааамммм...

24.01 2013 в 12:37

Какво значи по-нататък? 20 и кусур години - все го оставяме за по-нататък и все нищо. Не знам колко власти се смениха, а тези не се наядоха, не се затъкнаха...... Трябва ли всеки път да излизаме по улиците?!?!?! Няма ли край тая простотия?!?!?!

24.01 2013 в 11:25

... И ако може и една голяма (европейски стандарт) метла, да изметем всички злоупотребили дотук.... Ама, хайде... Може и малко по-нататък ;)

24.01 2013 в 11:22

Ура, ура, ура!!! :)

"... Да направимм по-атрактивно това, което вече е построено "... По-добре не може да бъде казано!!! Най-после има шанс да обърнем заслуженото внимание и на инфраструктората и да си замажем къщите/хотелите, че пейзажът ни е като след бомбандировка!

Тази госпожа заслужава да я разцелува човек направо... :)

Ето, че протестите имат най-малкото представителен смисъл!!! И нещата се нареждат...

 
X