Шефката на "Зелените" в ЕП: Ще разкажа на Брюксел за строежа върху дюните

24 януари 2013 в 09:45 3315 4

Ребека Хармс от групата на
Ребека Хармс от групата на "Зелените" в ЕП

Председателят на групата на "Зелените" в Европейския парламент Ребека Хармс се ангажира лично с проблема със застрояването на защитени местности в България. 

Евродепутатката пристигна у нас за среща в премиера Бойко Борисов и икономическия министър Делян Добрев. В интервю за БГНЕС тя заяви, че лично би засегнала този въпрос при разговорите си с тях, както и на европейско ниво.

"Строителство на места, които са природно защитени не е най-доброто решение и лично аз бих засегнала този въпрос в разговорите с българското правителство и бих засегнала този въпрос на европейско ниво", каза Хармс.

"Смятам, че трябва да вложим повече енергия да направим по-атрактивно това, което вече е построено, отколкото да засягаме райони, които са природни защитени", заяви председателят на групата на "Зелените" в коментар за ситуацията около дюните край Несебър.

Сред темите, които Ребека Хармс ще обсъди с министър-председателя, е и ситуацията с планинските курорти. Хармс ще сподели с Борисов позицията си във връзка с енергийната политиката на страната и с предстоящия референдум в неделя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови