САЩ искали от Facebook да докладва 19 000 потребители за 6 месеца

Последна промяна на 15 юни 2013 в 07:36 2910 2

Фейсбук отбеляза рекорден ръст по възвръщаемост на вложените в реклама пари.
Фейсбук отбеляза рекорден ръст по възвръщаемост на вложените в реклама пари.

Между 9000 и 10 000 запитвания за информация е получила фирмата Facebook ООД от правителството на САЩ само през втората половина на 2012 г., предаде Reuters.

Най-голямата социална мрежа е била принудена да докладва данни, засягащи профилите на близо 19 000 от потребителите си.

Данните бяха официално оповестени на страницата на компанията. От фирмата подчертават, че изнасят цифрите, защото са се споразумели с правителството да информират публичното пространство за информация, която не е секретна.

"Често ние отхвърляме тези искания или искаме от правителството да намали значително размера им, или даваме на правителството много по-малко данни от очакваните. И ние никога не надхвърляме обхвата на закона", обясняват от Facebook.

В началото на месеца избухна скандал, след като британски и американски издания публикуваха документи, доказващи, че Националната агенция за сигурността на САЩ разполага с информация за телефонните разговори на потребителите на един от най-големите американски мобилни оператори Verizon.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.06 2013 в 10:42

Демокрация значи.
Тогава аз искам реципрочно - равностойна информациа за американски граждани.

15.06 2013 в 07:41

Да за 19000 кма сигурно запитвания от полиция и съд, а за 1 милиард просто NSA си точат каквото трябва, а фейсбук имат договор в който пише да отричат до последно.

Нали знаете че голяма част от фирмите пред които се кланяме че са технологични гиганти, са станали такива след лекичко побутване от американските служби за сигурност? Най-ясна е историята на Оракъл прочетете я. За съжаление Гугъл е подобна история, но малко по дискретна и т.н.