Съдът върна лиценза на "Лукойл" (обновена)

23 април 2013 в 18:27 2617 3

Митниците отнеха лиценза на Лукойл за данъчен склад. Снимка: БГНЕС, архив
Митниците отнеха лиценза на Лукойл за данъчен склад. Снимка: БГНЕС, архив

Съдът върна лиценза на "Лукойл", съобщи БНТ в късните си новини.

Близо 2 часа по-рано OFFNews пръв съобщи, че всеки момент се очаква отнетия от Агенция "Митници" лиценз да бъде върнат.

Информацията, която имахме "от отлично информиран източник" се потвърди напълно. Затова оставяме новината, както беше написана още в 18:30 часа.

Административният съд в град София вече е взел решението си. Ясни са и мотивите, които ще напише съдебният състав, твърди източникът ни.

Решението на съда ще бъде да спре предварителното изпълнение на решението на шефа на Агенция "Митници". Съдът ще се позове на "опасност от причиняване на значителни вреди", на обществения интерес, както и на досегашната практика.

Подобно дело вече е минавало през съда. То беше за лиценза на рафинерията на "Лукойл Нефтохим" и за склада на нефтения терминал "Росенец" и бе решено именно по такъв начин - тогава Софийски административен съд спря предварителното изпълнение на отнемането на лиценза, с което позволи на "Лукойл" да работи до окончателното произнасяне, дали разрешителното е отнето основателно.

Решението, което съдът се очаква да приеме в близките дни, само временно връща лиценза на "Лукойл". То не е решение по същество. В течение на процеса тепърва ще се събират доказателства и от двете страни. Но дотогава "Лукойл" ще ползва спорния "склад", който всъщност е петролопровода между "Нефтохим" - Бургас и основната база за гориво в столичния квартал "Илиянци".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!