Райков направил опит да помири Танов и Златев

Нели Чолашка 24 април 2013 в 13:02 2013 4

Марин Райков Снимка: БГНЕС
Марин Райков Снимка: БГНЕС

Служебният премиер Марин Райков е поканил вчера на среща в кабинета си шефа на Агенция "Митници" Воньо Танов и шефа на "Лукойл" Валентин Златев, за да ги помирява.

По думите му е постигнато съгласие да има нови проверки от Агенция "Митници" в "Лукойл", с които да се установи дали са отстранени всички нередности, както твърди Златев.

"Трябва от една страна да защитим интересите на българската държава, спазването на закона, от друга страна - да не допуснем прекъсване на доставките до бензиностанциите, особено преди празниците и преди изборния ден", коментира Райков.

По думите му гражданите не могат да стават заложници на конфликта между Танов и Златев.

Служебният премиер коментира разпломбирането на уреди на "Лукойл" на бургаската митница като "изключително съмнително" (заради този случай Танов уволни хора от бургаската митница миналата седмица).

Финансовият министър Калин Христов напомни, че лицензът на "Лукойл България" е бил отнет не за разпломбиране на уреди, а заради факта, че не са изпълнили изискването на нова наредба, която задължава рафинерията да свърже измервателните си уреди с НАП.

Райков пък каза, че няма право да коментира решението на съда да бъде върнат лиценза на "Лукойл" и не желае да коментира емоционалното изказване от днес на шефа на митниците Ваньо Танов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови