Проверката на ОЛАФ за туитъра на Найденов била рутинна

OFFNews 14 февруари 2013 в 16:10 1978 2

Проверката на ОЛАФ за туитъра на Найденов била рутинна

„На някои много им се иска да ме разчекнат, но това няма как да се случи” - така днес земеделският министър Мирослав Найденов коментира започналата проверка на ОЛАФ за злоупотреба на министерството с европейски средства, съобщи Фокус. Сигналът е подаден от депутата Илияна Йотова и касае проекта за фейсбук и туитър - профили на Програмата за развитие на селските райони, за които бяха платени по 50 000 лв. Изпълнител на проекта е фирма на бившата пиарка на агенцията по храните Кристина Спасова.

Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) не го разследва персонално като министър, отново каза Найденов. Във вторник, когато от в. "Сега" тръгна информацията за проверката срещу Найденов, той с половин уста потвърди за нея, защитавайки се, че не била срещу самия него.

В момента в ОЛАФ се изпраща информация по десетки такива сигнали и това е рутинна проверка. Оттам са длъжни, когато има сигнал, независимо дали е анонимен, или с адресант, задължително да направят такава проверка, заяви Найденов. Министерството му ще изпрати необходимата информация за проекта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!