Представилите се за родители на Мария с обвинение за отвличане

Вероника Шербанова 22 октомври 2013 в 12:21 6513 2

Мария и ромите, представили се за нейни родители, Снимка: CBS
Мария и ромите, представили се за нейни родители, Снимка: CBS

Двамата роми, представили се за родители на русото момиченце, открито в ромски катун в Гърция, са обвинени в отвличане на детето, съобщи БГНЕС.

Ромското семейство е обвинено и в създаване на фалшиви документи, обясни един от адвокатите им – Костас Кацавос, като уточни, че става въпрос за фалшив акт за раждане, представен в кметството на Атина.

Около 30 души от ромската общност във Фарсала чакаха решението пред сградата на съда, като отказаха да коментират случая.

4-годишната Мария беше открита в ромски катун близо до Лариса в Централна Гърция. По-късно стана ясно, че детето е българче.

След като двамата ДНК тест доказа, че детето няма роднинска връзка с двамата роми, те бяха арестувани, като от полицията обясниха, че най-вероятно става въпрос за отвличане или за трафик.

Снимката на момиченцето беше разпространена от организациоята за закрила на детето „Детска усмивка“, за да се намерят биологичните му родители. До неделя в организацията са се обадили 8000 души, на сайта на „Детска усмивка“ са регистрирани над 200 000 посещения, а във Фейсбук страницата на организацията – 500 000.

Сред хората, потърсили организацията, има много семейства с изчезнали деца. Ние ще предадем цялата информация на полицията, обясни Панайотис Пардарис от „Детска усмивка“.

Има и гръцки родители на изчезнали деца, които са предоставили свои ДНК тестове, за да бъдат сравнение с резултатите на Мария. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!