Предаваме на живо митинга на Орлов мост срещу полицейския тормоз

Владимир Йончев 28 октомври 2012 в 15:37 9337 8

Кадърът на тримата спящи в патрулката милиционери, който предизвика гнева на варненската полиция
Кадърът на тримата спящи в патрулката милиционери, който предизвика гнева на варненската полиция

От 15 часа OFFNews ще предава на живо митинга на Орлов мост срещу полицейския тормоз над Боян Максимов, който направи уникалната снимка на тримата спящи полицаи.

Видеостриймът ще се появи в 15 часа в тази статия.

След публикуването снимката на Максимов бяха съставени 3 акта. Те бяха за това, че нямал лична карта докато си изхвърлял боклука пред блока и за неправилно пресичане. Максимов прекара и една нощ в ареста по обвинение, че буйствал докато си разхождал кучето.

В петък в 21 часа младежът бе привикан на "беседа" в МВР събота сутринта.

Говорителката на МВР - Варна Калинка Пенчева го нарече в нарече в национален ефир "селски глупак". Премиерът Бойко Борисов, който е кръстник на сина й, каа, че тя ще бъде уволнена, но вътрешният министър Цветан Цветанов още не е направил това.

Митингът е под надслов "Будните срещу спящите - спрете произвола! Подробности за него можете да видите във фейсбук страницата, където се организира протестът.

15:25 - 25 минути след обявеното начало на митинга, на Орлов мост вече започват да се събират хора. Видеостриймът ще бъде включен, когато започне митингът.

Live video from your iPhone using Ustream

Към 16 ч. пред езеретото "Ариана" се бяха събрали около стотина души. "Малко сме в момента, но така е в началото", коментира Антоанета Цонева от Института за развитие на публичната среда.

Сред протестиращите беше и политологът Евгений Дайнов, който е автор на OFFNews.bg.

На протеста дойде и защитеният свидетел по делото "Октопод" Пламен Николов, който коментира за OFFNews.bg, че има голям полицейски натиск върху него заради делото.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews