Спящата полиция продължава тормоза над фотографа

Последна промяна на 27 октомври 2012 в 12:18 11347 11

Снимката, заради която говорителката на полицията Калинка Пенчева нарече Боян Максимов
Снимката, заради която говорителката на полицията Калинка Пенчева нарече Боян Максимов "селски глупак"

Полицията продължава тормоза над Боян Максимов, който направи уникалната снимка на спящите в патрулката милиционери.

Максимов е привикан рано сутринта в събота в сградата на ОД на МВР - Варна на "беседа".

Призовката е изпратена в петък вечерта около 21 часа.

Пред БГНЕС Максимов е заявил, че няма да отиде, защото в събота планира да е в София.

Младежът бе наречен от говорителката на Варненската полиция Калинка Пенчева "селски глупак" заради снимката на спящите по време на дежурство полицаи. Веднага след това фотографът обяви, че ще я съди.

След изключителната популярност, която придоби изказването на Калинка Пенчева, премиерът Бойко Борисов обяви, че я уволнява.

Оказа се, че обещанията на премиера са само празни думи и Калинка продължава да е говорител на варненския клон на родната полиция.

За сметка на това Максимов е подложен на невиждан милиционерски тормоз. За няколко дни 3 пъти му е съставен акт, че не носи лична карта, а милиционерите го спират на през няколко крачки.

Ето какво разказа Максимов пред варненския вестник "Народно дело":

"Отивам аз да си хвърля боклука и ме спира полиция да ми иска документ за самоличност. Нямах в този момент. Обясних, че ако ме изчакат, ще се кача до вкъщи и ще донеса. В същото време слезе друг съсед да си хвърля боклука и попита какво става. Когато му казаха, че не си нося личната карта, той поиска да гарантира за мен, каза, че ме познава. Това не помогна и тогава той им се изсмя и им каза, че и той няма в момента карта в себе си и на него да съставят акт. На мен ми съставиха, на него не. Как наричате това!?".

Фотографът е прекарал и една нощ в ареста. Задържан е "защото буйствал". Аз просто си разхождах кучето, разказва Максимов.

За сметка на това нито един компетентен орган все още не е започнал разследване по публикациите в медиите, че Калинка Пенчева се  е уредила незаконно с общинско жилище, като крайно нуждаеща се.

Междувременно вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че МВР ще се произнесе чак в понеделник по случая с говорителя на варненската полиция Калинка Пенчева.

Днес работи комисията, която трябва да се срещне със свидетелите, служителката и лицето, което беше обидено по този недостоен начин, заяви Цветанов.

Гневът срещу полицейския произвол изригна в социалните мрежи. Там вече се организира митинг в защита на Максимов.

Митингът срещу полицейския произвол е насрочен за 15 часа в неделя край езерото "Ариана" в София - на метри от Орлов мост, където младите хора през юни успяха с митинги да спрат разграбването на природата с лобистки закони.

Повече информация за митинга можете да видите тук.

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.10 2012 в 18:39

Как да не дразнят милите милиционери..ей такива са всичките. Ония ден патрулка ме изпревари отдясно с превишена скорост...докато шофьора говори по телефона. 2 дни преди това ми писаха акт,защото ме видяха да си вдигам телефона и да го затварям след 10 сек... и 10 мин. ме увещаваха жално да им плъзна някой лев. Като псета са понякога.

27.10 2012 в 20:27

Няма какво да говорим - ние сме номер ЕДНО!!!
Ние сме без КОНкуренция! И в любовта и ОСОБЕНО в разни други неща, като служебни апартаменти, обществени поръчки за приятелите от ГЕРБ и за всичко, което правим, ние от ГЕРБ.
Да са живи издрави калинките и румянките, а и ББ да е жив и здрав, да си ги чува...

27.10 2012 в 19:24

Цв.Цветанов ако е мъжкар би трябвало да си подаде оставката.Бойко уволнява близката си свинка и се обажда на Цв. да не я уволнява ,смешна работа.Този ЦИРК достойни мъже не могат да го направят.С всеки изминат ден се компрометират повече и повече.

27.10 2012 в 18:16

абе каквото и да се пише за полицайте е много малко това са хора първо без никакво възпитание домашно второ сигурно са взели диплома като тази златка и трето са най долните и некъдърни хоха със палки белезници и пистолети и мислат че всичко е тяхно и всичко им е позволено но имат зад гърба си БОЙКО БОРИСОВ КОЙ САМО ГОВОРИ НО НИЩО НЕ ПРАВИ ЗАТОВА ГО НАМРАЗИХА БЪЛГАРСКИЯНАРОД ТОЙ ТРЯБВА ДА СЕ ОПОМНИ ДОКАТО Е ПО СЪС ВРЕМЕ КАКВА Е ТАЗИ КАЛИНКА АМИ ТО ИМА МНАГО ВЕЧЕ ПО ХРАСТИТЕ И ТЯ ТРЯБВА ДА СИ ОТИДЕ ОТ ТАЗИ ДЛЪЖНОСТ ЩЕ ПИША ПОВЕЧЕ НО ДА ВИДИМ КАК ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ РАЗВИВАТ СЪБИТИЯТА

27.10 2012 в 16:53

Баш шефът не е ли чел в любимата си книга, че когато индианците спят по право половин час на всеки 12 часа дежурство оставят един буден да пази бледоликите да не им отмъкнат томахавките и конете. Също трябва да е чел, че като индианците тормозят бледолик после идват "дългите ножове" и ги слагат в резерват. Трябва също да знае, че на индианците им е забранено да пият огнена вода когато са изровили бойната томахавка. Абе той дали и Винету е прочел?

27.10 2012 в 15:42

Каква демокрация,има но не и в България,кумунизма не е напускал границите на държавата,напуснаха част от лидерите на БКП с пълните куфарчета понеже много милеят за страната си.От малък се боря със тази червена сган но оправия няма,намерих им слабите места и успях да пробия червената завеса и поне за сега живея по спокойно,радвам се че и те разбраха че оправия с мен няма.

27.10 2012 в 15:39

http://www.vbox7.com/play:1a1de25954 az izpqh :)

27.10 2012 в 15:08

И после ми викате,че живеем във демокрация.

27.10 2012 в 15:07

Мислех, че поне милиционерщината завинаги си отиде, но... Всъщност, ако внимателно бяхме слушали Слънцето и Туй преди изборите, щяхме да разберем, че това им е съкровената мечта! Само се надявам след изборите да си получат заслуженото тези псевдополицаи. Преди падането на управляващата партия е просто немислимо да се очаква такова чудо!

27.10 2012 в 12:58

веско Маринов трябва да изпее химн Спящата Полиция ни пази.