"Ако човек снима полицай, става страшно" (видео)

27 октомври 2012 в 21:11 7891 8

Боян Максимов
Боян Максимов

Ако човек снима полицай, става страшно. Това заяви в извънредно интервю Боян Максимов – младежът, снимал спящите униформени полицаи в служебен автомобил.

OFFNews излъчи на живо интервюто с Максимов, който беше гост на Гневни млади хора. Пред камерата на “Гневните” , в разговор с журналиста от Mediapool Борис Митов, младежът разказа за своите проблеми с органите на властта.

Единият полицай, който заснех, ми състави 3 акта. За това, че нямам лична карта при полицейска проверка, ме хвърлиха в килията като куче, заяви Максимов.

Тази снимка е протест - скарах се с роми, които живееха под блока незаконно. Бях нападнат от мъж и жена, бяха пияни, аз се дръпнах настрани. Полицаи от Второ районно управление във Варна ги пуснаха от ареста след половин час, а аз трябваше да постъпя в болница, защото бях намушкан в рамото и със счупен нос, обясни младежът.

Максимов съобщи, че има и още един прикрит случай - неговият приятел Николай Цветков е станал жертва на полицейско насилие във Второ районно полицейско управление във Варна.

Младежът призна, че в миналото си е осъждан и е лежал в затвора, но е освободен предсрочно за добро поведение.

Бил съм наркоман, но това е мое минало. Осъждан съм, но към момента не съм престъпник, заяви Максимов.

В събота вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи, че МВР ще се произнесе чак в понеделник по случая с говорителя на варненската полиция Калинка Пенчева.

Днес работи комисията, която трябва да се срещне със свидетелите, служителката и лицето, което беше обидено по този недостоен начин, заяви Цветанов.

Не смятам, че аз трябва да присъствам на тази комисия. Аз като какъв съм там, попита Максимов.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови