Полицай с награда рекетирал инвеститор в София

Нели Чолашка 08 март 2012 в 19:52 2434 0

Румен Клисурски, директор на икономическа полиция към 6-то Районно управление "Полицията" в София, е рекетирал инвеститор в София, стана ясно от отговор на кмета Йорданка Фандъкова на питане на БСП днес. Клисурски е награждаван с отличието "Полицай на годината".

Клисурски е тормозил гръцки гражданин, като половин година не го е пускал да влезе в имота, за който е платил над 900 хил. лв. Фандъкова е подала сигнал за случая до  вътрешния министър Цветан Цветанов в края на септември 2011 г., но все още няма отговор от него.

По неофициално информация срещу полицая вече е образувано дисциплинарно производство и се очаква той да бъде уволнен, съобщи Mediapool.

Проблем е създала и самата Столична община, защото първо е провела конкурс за избор на наемател, но по-късно продала имота.

Имотът е 511 кв.м на ул.”Осогово” и е отреден за жилищно строителство и магазини. През 2007 г. район “Възраждане” го отдава под наем след провеждане на конкурс, обясни Фандъкова. Процедурата обаче е обжалвана. Докато текат делата, общината продава имота на 8 април 2011 г. Търгът се печели от фирма “Техно Лайн”, управлявана от гръцкия гражданин Георгиос Карнуцос, която дава 720 хил. лв. Гръцкият инвеститор е бил неприятно изненадан, когато се опитал да влезе във владение на имота юни 2011 г. Оказва се, че “имотът се държи и владее незаконно и без правно основание от трето лице, което се представи като г-н Румен Клисурски – началник на сектор Икономическа полиция към VІ районно управление на МВР в София”, пише Карнуцос до Фандъкова.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!