Мирослав Найденов се изправя пред съда за клевета

Юлиан Христов 22 февруари 2012 в 13:59 1380 0

Мирослав Найденов (в средата) по време на днешното заседание. Снимка: БГНЕС
Мирослав Найденов (в средата) по време на днешното заседание. Снимка: БГНЕС

Депутатът от Коалиция за България Корнелия Нинова завежда дело за клевета срещу министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов.

Намерението си червеният депутат обяви днес пред журналисти в кулоарите на парламента. „На 17 февруари, по повод внесения от нас сигнал до прокуратурата за действията на Мирослав Найденов, той ни обвини, че го правим заради схема отпреди. В продължение на 3 години, управляващите обвиняваха БСП и се опитваха да оправдаят собствената си некадърност и собствените си дейности. Делото е факт – клеветиш – отиваш на съд“, каза Нинова.

Делото ще се гледа в столичния Районен съд.

Найденов е вторият министър от кабинета, който се изправя пред съда за клевета. Срещу вътрешния министър Цветан Цветанов има общо четири такива дела.

Първото беше заведено от лидера на РЗС Яне Янев и ход му беше даден през февруари миналата година. Янев се засегна от думите на министъра, който го нарекъл „политически рекетьор и измамник“ в интервю през октомври 2010 година.

По други две дела за клевета министърът се изправи пред съда по жалба на сочения за мозъка на групата „Октопод“ Николай Велков. Той смята, че министърът го е наклеветил, като е разпространил невярна информация в две медии. Цветанов казал, че Велков е осъден в дело за производство на амфетамини, докато в действителност той е бил само свидетел по това дело.

Четвъртото дело срещу министъра беше заведено от председателя на Съюза на съдиите в България Мирослава Тодорова, за която Цветанов каза, че покровителства организираната престъпност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови