Полицаи и военни обявиха временно примирие с властта

17 март 2013 в 14:33 1173 1

Десетки служители на министерствата на вътрешните работи и на отбраната излязоха на протест. Снимка: БГНЕС
Десетки служители на министерствата на вътрешните работи и на отбраната излязоха на протест. Снимка: БГНЕС

Полицаи и военни временно прекратяват протестите си.

„За нас пиенето на вода и пушенето на цигари приключи“, заяви Валентин Попов – председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Десетки служители на вътрешното министерство и на отбраната се събраха днес в парка "Заимов", за да напомнят за своите искания, но и да заявят, че временно преустановяват активните си протестни действия.

Твърде сме убедени, че в следващите два-три месеца най-важното в държавата е организирането и провеждането на парламентарните избори - нещо, в което много наши членове ще бъдат ангажирани, обясни Попов защо протестите се спират временно.

От синдиката на служителите в затворите поискаха пълна ревизия на кадровата политика и „край на шуробаджанащината“ в главна дирекция "Изпълнение на наказанията" и главна дирекция "Охрана", както и пълен одит на дейността на двете дирекции, и носене на административна и наказателна отговорност на извършителите на нарушения там. Те настояха още служебният министър на правосъдието да назначи за директор на главна дирекция "Изпълнение на наказанията" човек, който не се е сраснал с недостатъците на системата и за пореден път поискаха МП да подпише споразумение за сътрудничество с тях.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови