Служители на МВР и затворите на открито събрание

Елица Мартинова 16 март 2013 в 07:29 2644 0

photo_verybig_1773
photo_verybig_1773

Служители на МВР и на затворите излизат на открито събрание в парка „Заимов” в София в събота.

В открито писмо до президента Плевнелиев от съсловната организация СФСМВР (Синдикална формация на служителите в МВР) предупреждават, че в зависимост от действията на новосформирания служебен кабинет ще мобилизират служителите на МВР и затворите за протест.

От браншовата организация припомнят, че преди четири години 15-хиляден протест на служителите на МВР тръгна именно от парка „Заимов”.

От СФСМВР настояват за промени в системата на МВР.

Синдикалната Федерация на служителите в МВР се обръща към вас, за да ви увери, че подкрепя вашите действия. Отчитайки искреното желание на гражданското общество в България за промени, ние като хора, които за четирите години от съществуването ни като синдикат доказахме, че сме принципни в отстояването на социалните и икономическите права на служителите в МВР искаме да споделим с вас и да получим подкрепата ви за промени и в системата на МВР. В искането си за промени в МВР сме мотивирани от желанието си българският полицай, пожарникар, спасител - всеки служител в нашето Министерство - да бъде в услуга и помощ на гражданите. С промените в МВР ние искаме между гражданите и служителите да има взаимно уважение и доверие, за което ни е нужна вашата помощ и подкрепа", се казва в писмото до Плевнелиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови