Пловдивчани звънят на 112, не знаят как и къде да гласуват

Вероника Шербанова 27 януари 2013 в 15:22 939 0

Телефон 112
Телефон 112

Много пловдивчани са се обадили на спешния телефон 112 в неделя, за да попитат как и къде могат да гласуват в референдума за бъдещето на ядрената енергетика.

Едни от най-често задаваните въпроси били как да разберат къде трябва да гласуват и как да стигнат до избирателните секции.

В 6,25 часа от секция в район „Централен“ в Пловдив е постъпило обаждане до 112, че вече има един гласувал.
Говорителят на Централната избирателна комисия Бисер Троянов призова хората, които имат въпроси за това как да гласуват в допитването, да се обръщат към ЦИК или Районните избирателни комисии и да не звънят на 112, който е само за спешни повиквания.

В ЦИК до момента са постъпили 11 сигнала за нередности в избирателните секции. Всички те обаче се оказали неоснователни. Най-много притеснения е създал фактът, че секциите не били на местата, на които на предишните избори. Хората са подавали сигнали и заради липсата на печати върху бюлетините.

От комисията обясниха, че местата на избирателните секции се определят от кметовете на общините 55 дни преди изборния ден. Причината на бюлетините да няма печати пък е, че това не се изисква и секционните избирателни комисии не разполагат с печати.    

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови