БСП обвини ГЕРБ, че саботират референдума

Елица Мартинова 27 януари 2013 в 12:31 2191 2

Румен Петков. Снимка: БГНЕС
Румен Петков. Снимка: БГНЕС

Червеният депутат от Плевен Румен Петков обвини управляващите, че искат да саботират референдума, като не почистват заснежените пътища.

Той подчерта, че по пътя от София до Белене няма нито един снегопочистващ автомобил.

„Във всички останали случаи става дума за неспособност на министъра на регионалното развитие да създаде организация за почистване на пътищата, но в случая става дума и за саботаж на референдума“, категоричен бе Петков.

Според народният представител снеговете блокират най-вече пътищата в Северна България, където хората са най-заинтересовани да участват.

„Досега поне имаше автомобили с вдигнати гребла. Сега няма и такива. Там, където е имало по-интензивно движение, може да се пътува. Там, където не е имало интензивно движение, особено между по-малките населени места в Северна България, е много зле“, посочи Петков.

Отговорът на управляващите не закъсня. Регионалният министър Лиляна Павлова заяви, че твърденията на Петков не са верни.

„Основните пътища, които Петков визира, са буквално на асфалт. Там няма и капчица сняг. Така че той или има халюцинации, или това са предизборни манипулации“, коментира министърът, след като направи справка с Агенция „Пътна инфраструктура“.

„Още малко ще каже, че правим магии, за да вали сняг. Не съм станала магьосница, сняг не съм поръчвала“, категорична бе Лиляна Павлова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!