От Острова пращат в София екипи, за да разубеждават потенциалните имигранти

Елица Мартинова 06 април 2013 в 15:09 8307 9

Дейвид Камерън, Снимка: The Telegraph
Дейвид Камерън, Снимка: The Telegraph

Великобритания реши да изпрати в България и Румъния екипи от инспектори по данъчни измами и служители на социалните служби. Съвместно с местните правителства, те трябва да разубеждават потенциалните имигранти да се заселват на Oстрова.

Това обяви британският министър по европейските въпроси Дейвид Лидингтън. Акцията е част от опитите на правителството на Острова да спре потока от имигранти, които след вдигането на ограниченията през 2014 г. ще се преместят там, за да използват социалните помощи.

Решението бе взето след поръчано социално проучване, което показа, че икономиката на Великобритания няма да понесе вълна от „гладни” имигранти.

Екипите, които Острова ще изпрати в България, ще са превантивна мярка. Пратениците ще се опитат да убедят потенциалните имигранти, че Великобритания съвсем няма да бъде рай за тях, защото ще затегне режима за социални помощи.

Кабинетът на Камерън реши да спре планираната медийна кампания срещу миграцията. Вместо това, от Острова ще изпратят „ходещи антиреклами”, които да търсят съдействия от местните власти и да разяснят на преселниците, че няма смисъл да опитват, защото няма да получат очакваните помощи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!