Британският посланик: Българите да не се страхуват от дискриминация

05 април 2013 в 14:07 1330 0

Джонатан Алън, посланик на Великобритания. Снимки: БГНЕС
Джонатан Алън, посланик на Великобритания. Снимки: БГНЕС

Няма причина българите да се страхуват от дискриминация, ако искат да дойдат във Великобритания.

Това коментира пред bTV посланикът на Великобритания у нас Джонатaн Алaн по повод доклада, изготвен от британския институт за социални изследвания, който опровергава твърденията за очакван наплив от български и румънски имигранти на Острова.

В доклада се посочва, че имигрантите от България и Румъния ще заминат за Великобритания в търсене на по-добра работа и по-висок стандарт на живот, а не с надежда да живеят от гърба на социалната система като “социални или здравни туристи”.

Посланик Алан подчерта, че докладът ще внесе положителна нотка в нажежилия се през последните месеци дебат за имигрантите от България и Румъния.

"В този доклад ние за първи път събираме всички изследвания за миграцията от България и Румъния и както вие казахте, това показва, че последици към Великобритания няма да бъдат тежки", отбелязва посланик Алън.

Той уверява, че рестриктивни мерки,  подкрепени от премиера Дейвид Камерън, ще отпаднат за българи и румънци ще отпаднат след края на 2013 г.

Според посланика най-голямото успокоение за британците е, че в доклада се отбелязва, че във Великобритания ще пристигнат предимно млади и образовани хора.  Профилът на имигрантите в кралството е на хора до 35 години, които едва ли биха застрашили достъпа до работа, социални услуги и общински жилища.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !