Общо 36 години затвор получиха убийците на Стоян Балтов

Последна промяна на 19 юли 2013 в 12:22 3454 4

Прокуратурата поиска 20 г. затвор за убийците на Стоян Балтов
Прокуратурата поиска 20 г. затвор за убийците на Стоян Балтов

Двама от подсъдимите за смъртта на студента Стоян Балтов пред дискотека „Амнезия“ в Студентски град през 2008 година, бяха признати за виновни. Александър Данаилов и Светлозар Стоилов получиха по 18 години затвор, след като съдът отчете, че доказателствата срещу двамата са неоспорими.

Съдия Петя Крънчева, която ръководи съдебния състав, постановил присъдата, коментира че целият състав от петима души е бил единодушен за вината на двамата. Доказателствата с категоричност доказвали това, че Александър и Светлозар са пребили с особена жестокост 20-годишният тогава Балтов, като му нанесли поредица от удари с тъп предмет, крака и ръце в областта на главата и шията. Това довело до парализа на дишането и кръвонасядания, като травмите били несъвместими с човешкия живот.

Двамата младежи ще излежат присъдите си при първоначален строг режим, като ще бъде приспаднато времето, което те са прекарали в ареста, докато течеше делото. Двамата трябва да заплатят солидарно и 600 хил. лв. на родителите на починалия Стоян, като отделно това трябва да поемат и разноските по делото, които възлизат на малко повече от 30 хил. лв.

Съдът потвърди мерките им за неотклонение – парична гаранция, съответно 6 хил. лв. за Александър и 1000 лв. за Светлозар.

По отношение на третия подсъдим – Вили Георгиев, съдът прецени, че няма доказателства за вината му. За него единствено е доказано, че е нанесъл един-единствен удар на Стоян Балтов в областта на рамото.

Родителите на Стоян Балтов отказаха да коментират присъдите срещу убийците на сина им. Единствено братът Борислав коменира, че не е доволен от присъдите. Първоначално прокуратурата поиска 20 години затвор за тримата. Борислав заяви, че иска осъдителна присъда и за оправдания Вили.

Днешното решение на съда не е окончателно и то може да бъде обжалвано в 7-дневен срок пред Софийския апелативен съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.07 2013 в 14:28

Виж, войниците също умишлено отнемат живот. Калпава работа. Когато обаче убиваш за развлечение ...
Не е моя работа, но присъдата ми се струва несправедлива. Трябва да е доживотна, а в килиите да стоят неизтриваеми снимки на убитите. И на всеки пет години да ги карат поне за седмица на родното им място. И да ги карат да пишат и рисуват. Което пък да се публикува в интернет.
А да видим дали още някое идиотче ще посегне.

19.07 2013 в 13:27

Как искате да коментират родителите..., който не го е изпитал на собствен гръб въобще не знае какво е. Един път си изгубил детето си безвъзвратно и няма утеха докато си жив. След това.., случаят е от 2008 г. и оттогава живеят с мъката и несправедливостта. За умишлено отнет човешки живот няма прошка, трябва или доживотна или смъртно наказание. Живот срещу Живот - Смърт срещу Смърт!
Животът на моя син, също през 2008 г., също 20-годишен тогава, беше отнет от полицаи, блъснат на пътя след което инсцениран нещастен случай, премествайки го с жизнени функции вместо да му помогнат. И досега се борим делото да влезе в съда, а доказателствата стоят неразгледани и укривани от вече четвърти наблюдаващ делото прокурор, "наблюдаващ" всичко това да не види бял свят.
Но няма да успеят. Не знаят какво е да отнемат и последната капка надежда за справедливост...
Малко са им годините на убийците, доживотна трябва!
А родителите.., ще се мъчим до гроб...

19.07 2013 в 13:09

18 години затвор, 1000 лв гаранция

19.07 2013 в 12:48

АЙДЕ ДА ВИ ВИДИМ КАКВИ ПОБОЙНИЦИ СТЕ ЗАД РЕШЕТКИТЕ, БИЯЧИ! Двамата вътре ще ги ебат и бият, третия няма да излиза от вкъщи от страх да не го сполети същата беда, ОТНЕМАНЕТО НА ЧОВЕШКИ ЖИВОТ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, КОЕТО ЗАСЛУЖАВА ДОЖИВОТНА ПРИСЪДА, ТОЙ Е ОТНЕЛ НЕЧИЙ ЖИВОТ, ЗАСЛУЖАВА ДА ОТНЕМАТ И НЕГОВИЯ.