Балтов е убит от "целенасочени удари"

Николаос Цитиридис 04 октомври 2012 в 13:04 4188 2

Обвиняемите по делото
Обвиняемите по делото "Балтов". Снимка БГНЕС

Смъртта на Стоян Балтов е настъпила след целенасочени удари в главата и шията. Те са довели до тежката черепно-мозъчна травма и смъртта е настъпила за минути.

Заключението за причините за смъртта на Балтов дойде от тройната съдебно-медицинска експертиза по делото за убийството на студента пред дискотека "Амнезия".

За първи път след трагичния инцидент от края на 2008 година в съдебна зала бяха изслушани и приети заключенията на съдебните патолози. Според техните заключения в областта на главата и шията на Балтов са нанесени многократни удари, които са довели до тежка черепно-мозъчна закрита травма и смъртта е настъпила за минути.

Това не са случайни удари, а целенасочени, обясниха експертите. Нанесени са със тъпи предмети и грайфери на обувки. Не може да се направи заключение кой от ударите е довел до смъртта, тъй като те се наслагват един върху друг.

 Подсъдими за убийството на студента Стоян Балтов са Александър Данаилов, Вили Георгиев и Светлозар Стоилов. Те са обвинени за това, че на 5 декември 2008 година, около 3 часа през нощта, пред дискотека "Амнезия" в Студентски град умишлено са убили Балтов по особено жесток начин с нанасяне на удари с тъпи и твърди предмети.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews