Смъртоносният побой над Балтов бил детска работа

Мадлен Шишманова 03 април 2012 в 14:55 3337 0

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Таксиметров шофьор, който е свидетел по делото за убийството на Стоян Балтов, определи смъртоносния побой над студента като "абсолютно детска работа". Това стана днес на заседание по делото в Софийски градски съд.

Милко Бачев обясни, че е видял две компании - едната, състояща се от двама души, а другата - от 5-6, да си разменят удари и допълни, че на момента, не е могъл да определи това, което е видял като бой.

5-10 минути след боя при него дошли две момчета и едно момиче, които поискали да ги закара до "Пирогов". Свидетелят не си спомня как са изглеждали, помни само, че едното момче е накуцвало, идвайки към колата. По неговите думи, по пътя те не си говорили нищо конкретно за станалото, а само "общи приказки".

След като ги оставил в болницата, Бачев се върнал към мястото на инцидента. Тогава видял познат полицай, който му казал, че има починало момче.

Днес бе разпитан и друг свидетел по делото, който разказа, че е отишъл на мястото на инцидента след като Балтов вече бил мъртъв. Той разказа също, че едно от задържаните момчета е ругаело и е използвало нецензурни думи спрямо един от полицаите в 6-то РУП: "Ще ти еба майката, гологлав педераст. Свали ми белезниците."

 Повече от 3 години минаха от трагичната декемврийска нощ, в която студента Стоян Балтов почина пред дискотека „Амнезия“ след брутален побой. Подсъдими по делото са трима младежи – Вили Георгиев, Александър Данаилов и Светлозар Стоилов. Те са обвинени, в предумишлено убийство, извършено по особено жесток начин.

Делото за убийството на Балтов бе спряно през юли 2009 година и бе върнато за ново разследване, заради допуснати нарушения на прокуратурата, довели до накърняването на защитата на един от обвиняемите-Вили Георгиев.

Въпреки изминалите три години на всяко заседание по делото присъстват приятели и състуденти на убитото момче, които искат виновниците да бъдат осъдени. Според тях, защитата нарочно бави делото, за да могат свидетелите да забравят какво са видели.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови