Прокуратурата поиска по 20 г. затвор за убийците на Стоян Балтов

Лилия Христова 16 юли 2013 в 13:48 2530 1

Прокуратурата поиска 20 г. затвор за убийците на Стоян Балтов
Прокуратурата поиска 20 г. затвор за убийците на Стоян Балтов

Прокуратурата поиска по 20 г. затвор за подсъдимите по делото за убийството на студента по фармация Стоян Балтов през декември 2008 г. Това стана ясно след днешното заседание на състав в Софийски градски съд със председател Петя Кърнчева.

Според обвинението Светлозар Стоянов, Вили Георгиев и Александър Данаилов за пребили до смърт Балтов. Тримата младежи го ритали и удряли с тъпи предмети пред дискотека "Амнезия" в Студентски град. Според прокуратурата убийството е извършено по хулигански подбуди, на обществено място и с безпричинна употреба на сила. По думи на свидетели подсъдимите винаги са се държали агресивно след употреба на алкохол.

Защитата на родителите на убития младеж се съгласи с искането на прокуратурата и подчерта, че целта на момчетата била да си доставят лично удоволствие, пребивайки Стоян. Адвокатите на подсъдимите пък продължава опитите си да оневини Александър Данаилов и да върне делото в прокуратурата.

В петък, 19 юли, ще бъде прочетена присъдата.

Стоян Балтов почина след побой на след сбиване на 5 декември 2008 г. След направена експертиза стана ясно, че той е издъхнал вследствие на черепно-мозъчна травма, а по тялото му са били намерени следи от грайфери на обувки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови