Варна ще избира кмет на 30 юни

06 май 2013 в 14:27 2288 7

Община Варна. СНИМКА: БГ Архив-НЕС
Община Варна. СНИМКА: БГ Архив-НЕС

Президентът Росен Плевнелиев е подписал указа за провеждане на избори за нов кмет на Варна, които трябва да се проведат на 30 юни. 

Изборът за нов кмет се наложи, след като Кирил Йорданов подаде оставка след продължителните протести в града. За негов временен заместник беше определен Христо Бозов, който обаче беше освободен от общинските съветници и сега длъжността изпълнява Димитър Николов.

Оставката на временния кмет Бозов бе поискана в декларация от 33-ма общински съветници в града. Мотивите на съветниците са, че Бозов не изпълнява вменените му задължения. Инициатори на промените са Иван Портних - областен координатор на ГЕРБ, Янко Станев, Владимир Тонев. Последните са зам.-председатели на Общинския съвет. Владимир Тонев е от ПП “Нашия град” и често се свързва с групировката ТИМ.

Иван Портних е един от вероятните кандидати на ГЕРБ за кмет на следващите избори. Той заяви, че Бозов е махнат, защото по негово време промените се случвали “на час по лъжичка”, а общината имала нужда от по-радикална намеса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови