Нов конфликт в редиците на „Движение БГ“

Елица Мартинова 02 април 2013 в 11:58 3116 4

"Движение България на гражданите", Снимка: БГНЕС

Поредно отцепничество в редиците на „Движение България на гражданите“ бе анонсирано до медиите във вторник, след като в събота част от привържениците на партията в Пловдив обърнаха гръб на лидера Меглена Кунева.

Недоволен от партийния ред този път е Методи Митев – бивш член на „Движение БГ“ и едно от изявените лица на протеста. На 17 март Митев разцепи редиците на демонстрантите, които съзряха в присъствието му опит от страна на "Движение БГ" да яхне гражданската инициатива.

Във вторник Митев изпрати отворено писмо до медиите, с което обявява, че напуска редиците на Кунева. Обяснението за решението му е следното:

Причините за взетото от мен решение мога да аргументирам дори с едно изречение: Пълно несъответствие между заявените принципи при учредяването на партията и реалните действия днес.

Станах учредител и член привлечен от заявените намерения и цели, че: ПП „България на гражданите” ще защитава интересите на българските граждани, което е видно от гръмкото наименование на организацията; ще провежда политика „отдолу”; ще бъде близо до гражданите. .....и още и още! Това не се случва до този момент!

На 29 март по време на брифинг на „Движение БГ“ Митев зададе публично въпрос към Кунева:

„Всичко е много хубаво. Аз цял месец, че и повече, подскачам по улиците с хората, които протестираме. Защо ние като „България на гражданите“ стояхме безучастни и не заехме никаква позиция“, попита тогава Митев.

„Г-н Митев, Вие сте решил и сте отишъл да протестирате, не сте носили плакат „Движение България на гражданите“... Когато една партия реши, че ще протестира, вместо да си свърши работата, нещо дълбоко не е наред. Г-н Митев, Вие може да го направите през партийни средства – да участвате в структурите, да правите програма или обратното – да сте от страната на протестиращите и да кажете, че нещата не може да се решат с политически средства“, бе отговорът на Меглена Кунева.

От пресцентъра на „Движение БГ“ отказаха да коментират писмото на Митев.

„Всеки човек е постъпил по свое желание и е свободен да напусне, когато поиска. В „Движение България на гражданите“ си поставяме по-дългосрочни цели от това да отговаряме на всеки, който е недоволен, че по един или друг начин не е намерил място в листите на партията“, коментираха от пресцентъра.

Според Митев обаче изборните листи никога не са го вълнували.

"Заявявам че никога, с никого и по никакъв начин не съм коментирал номинация за листи, за да бъда недоволен . За тези  изявления , целящи да уронят доброто ми име, има законни начини да потърся сметка и ще го направя", пише в писмо до OFFNews самият Методи Митев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews