Марио Любенов-Заека: Не съм убил Мирослава

25 юни 2013 в 09:40 2181 0

Марио Любенов-Заека. Снимка: БГНЕС
Марио Любенов-Заека. Снимка: БГНЕС

Две седмици, след като направи самопризнания и получи присъда от 25 години, подсъдимият за отвличането и убийството на Мирослава от Перник Марио Любенов-Заека, отрече да е замесен в убийството на момичето. 

Любенов, който е единственият подсъдим за смъртта на Мирослава, проговори за първи път пред камерата на Нова телевизия.

На 12 юни Пернишкият окръжен съд го вкара в затвора, след като делото мина по съкратената процедура. Тогава Заека призна, че е участвал в отвличането и убийството на Мирослава заедно с другия заподозрян – Стойчо Петров – Чочо, който се самоуби в дома си пред очите на трима полицаи по време на обиск.

„Не се чувствам добре от това, че признах подобно нещо. Мога да изясня и мотивите, поради които го признах – човек знае крайния изход на един процес и предпочита да вземе такова решение и да облекчи собственото си положение”, каза Любенов.

„Признание е силно казано. Просто застанах пред съда и казах, че признавам всички обстоятелства по обвинителния акт”, добави той.

По думите му едно самопризнание трябва да включва разказ на цялата история, но той не може да им я разкаже. „Просто не знам какво се е случило”, категоричен е той.

„С Мирослава не съм се срещал никога”, каза още Любенов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови