Quantcast

Майката на "русото ромче" е българка от Ямбол

Последна промяна на 24 октомври 2013 в 08:59 4926 6

Мистерия с русо момиченце в ромско семейство
Мистерия с русо момиченце в ромско семейство

Майката на русоко синеоко момиченце, открито сред ромски катун в Гърция, е българка, установи журналистическо разследване в южната ни съседка. 

Тя се казва Саша Русева и е от Ямбол, съобщи Нова телевизия, като се позова на електронно гръцкото издание. Биологичната майка е омъжена за българин на име Атанас Русев от старозагорското село Николаево, но при регистрацията на акта за раждане на детето е посочила, че не е семейна.

Според разследването майката е регистрирала детето при раждането му в Гърция на 31 януари 2009 година. Самата тя е имала здравни осигуровки там през 2008-2010 година и ги е подновила през 2013-а. Предполага се, че през 2011-2013 е пребивавала в България.

Разследването не дава отговор защо жената е оставила детето при ромите.

Историята на детето трогна Гърция, България и много други държави. Дни след намирането на малката Мария в катуна, бяха изказани различни догадки за произхода на детето. Версията за българския му произход бе една от водещите още от началото на разследването на гръцките власти.

Двамата роми, при които бе намерена Мария, първоначално твърдяха, че са нейни биологични родители. По-късно признаха, че детето им е било оставено от жена.

Доказано бе, че детето е било малтретирано. Психолозите, работили с него, описаха реакциите му "като на звяр".

"Интерпол" предприе мащабна акция по издирването на биологичните родители на момиченцето.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.10 2013 в 15:28

Чакам offnews-а да пусне статия за глобалното затопляне, под която да коментираш, че Костов е виновен. За това,че си продажен боклук сам си си виновен.

24.10 2013 в 14:12

Циганска костовистка мръсотия.

24.10 2013 в 13:53

Тая работа прилича на Омировата. Нямат чет градовете, които претендират да са родното място на родителите на Мария. Ще стане като в руската песен - моят дом е цяла България.

24.10 2013 в 13:16

Изобщо не се учудвам от нищо! В тая разпасана държана циганите ,че и българи ще продадат не само децата ,но и майките си ,защото отсъстват всички институщии които само на книга правят нещо .Къде са социалните служби,служви за защита на децата,за защита правата на човека? Има ли изобщо някой в държавата да мисли за нещо друго ,освен за това как да си напълни гушата,колко по-вече да открадне или с коя партия да тръгне да се бори за власт.Снощи гледах словоизлеянията на другаря Бареков и ме хвана срам ,че съм се родил с него в една държава.Сигурно и аз съм толкоз грешен щом така съм наказан ,ама барим си признавам.Тия като ги гледам наистина се вземат на сериозно! И се чудя на акъла на Нешка Робева до там ли стигна ,че тръгна с този непрокопсаник влас да взема.Брей туй лакомията било страшна боле
ст! Що ви трябва бре холан тая влас? Нали държавата е ограбена ? Що се набивате между шамарите0гледайте си рахатлъка.Тъй ,че момиченцето няма да е само .Ще 4има още много други като него щом няма кой да мисли за народа.Днес в тая държава е най изгодно да си циганин или бездомно куче .В противет случай си никой и нищо!Омръзна ми да живея в бъдеще време. Жалко за хубавата ни родина и пропиляната младост,но сигурно и ние с нещо сме допринесли да стигнем това дередже. Аман вие системата на вас младите ,ако още дълго се спасявате по единично и не си търсите правата,но запомнете ,че след лошото идва стращното и ще се стовари върху вашите плещи ,щото нас няма да ни има и вие ще поемете удъра!Опровергайте ме око не съм прав!

24.10 2013 в 11:44

Януари не е в края на годината. 4 г. и 10 м. не е много далеч от 5 г.

24.10 2013 в 10:52

Нали детето се оказа на 5-6 години? Каква е тази дата на раждане в края на 2009?