Кунева напуска БНП „Париба“

Елица Мартинова 22 март 2013 в 12:17 3861 3

Меглена Кунева. Снимка: БГНЕС
Меглена Кунева. Снимка: БГНЕС

Лидерът на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева напуска поста си като независим член в борда на директорите на БНП „Париба“.

Това става от ясно интервю, публикувано на сайта на партията.

Бившият еврокомисар е на този пост от май 2010 г. След два месеца мандатът й изтича и тя не възнамерява да го подновява.

„Реших, че няма да продължа с втори мандат, за да мога да се концентрирам върху кампанията“, коментира Кунева, като подчертава, че постът й е дал достъп до „най-високите кръгове на световния и обществен авторитет“.

Кунева изразява „разочарованието“ си от служебния кабинет, който по думите й е „ГЕРБ, но говорещ чужди езици“.

„Служебният кабинет не изпълни нито едно от очакванията на гражданите на България, а се държи като Василиса Прекрасна. Нали помните руската приказка, че за да изпитат ума й,  й казали да дойде пеша, но на кон, да бъде съблечена, но и облечена. Това може да е интересно в приказка, но е крайно разочароващо в политиката. Уж не са партийни, но не пипнаха партийните кабинети и няма да сменят областните управители, работят без парламент, но в изборния борд, който да следи за честността на вота, ще канят парламентарно представени сили. Смисълът на служебното правителство като поне малка корекция в посока на справедливостта се загуби“, коментира бившият еврокомисар.

Тя отново изрази категоричната си позиция, че „Движение България на гражданите“ няма да участва в коалиционно правителство с ГЕРБ, БСП и ДПС.

Меглена Кунева обяви, че предизборните листи на партията вече са изготвени и членовете в тях „няма да изненадат никого“. Тя отказа да посочи конкретни имена преди 28 март, когато партията ще представи официално предизборната си програма. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика