Кунева: Не правя прогнози за заплати, но обещавам кабинет без „калинки“

Елица Мартинова 20 март 2013 в 10:19 1897 3

Меглена Кунева. Снимка:БГНЕС
Меглена Кунева. Снимка:БГНЕС

Прогнозите за високи заплати са „екзотични“, но по-важното е в кабинета да няма „калинки“, заяви пред bTV председателят на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева.

По думите й в ситуацията на предизборна кампания партиите правят различни „екзотични“ обещания – за заплати от 1000 лв., за премахване на Валутния борд. Според Кунева това са „екзотични реторики“, които няма как да бъдат изпълнени.

Тя обеща, че ако получи доверието на хората, ще се придържа към т. нар. „Швейцарско правило“, което задължава държавата да увеличава пенсиите с 2% годишно.

„Имаме голяма задача пред себе си като общество и това е да няма никъде „калинки“, подчерта Меглена Кунева.

„Ние казваме, че нашият приоритет ще бъде образованието, училището, децата. Ние избираме тези проекти, които ще дадат разлика в едно малко населено място преди и сега. Спортните зали са приоритет в училищата, защото българските деца страдат от най-много заболявания“, заяви бившият еврокомисар, припомняйки част от предизборната платформа на „Движение БГ“.

Цялостната кампания на партията ще бъде представена на 28 март. В момента от „Движение БГ“ събират нужните им 10 000 подписа, за да се регистрират в ЦИК за предстоящите избори през май.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!