Камерън: Не очаквам българо-румънско нашествие

01 май 2013 в 10:48 1786 1

Дейвид Камерън, Снимка: The Telegraph
Дейвид Камерън, Снимка: The Telegraph

Броят на българските и румънските имигранти, които ще се отправят към Великобритания догодина, няма да прилича на притока поляци отпреди 10 години. Това мнение изрази британският премиер Дейвид Камерън, цитиран от британския в. "Дейли Телеграф".

Изявлението на Камерън бе направено в момент на растящо безпокойство от нова вълна имигранти от България и Румъния с отпадането на ограниченията за работа в Обединеното кралство от догодина. Общо 29 милиона българи и румънци ще получат право да живеят и работят без ограничения във Великобритания през 2014 г. 

"Когато дадена страна се присъедини към ЕС, може да се въведе преходен контрол. Може да се каже на тази страни: "Не всички могат да дойдат през първите седем години". Предишното правителство, когато Полша и други страни се присъединиха към ЕС, не въведе подобен контрол. И тъй като други страни го направиха, имахме огромно количество хора от Полша и другите страни. Този път, тъй като беше въведен преходен контрол, не отменяме сами ограниченията за Румъния и България, това се случва в цяла Европа. Така че не смятам, че ще имаме положение като това с поляците", заяви Камерън при посещение в град Съмърсет.

По-рано тази година неправителствената организация Майгрейшън Уоч прогнозира, че 50 000 румънци и българи ще пристигат във Великобритания всяка година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови