Йордан Цонев: Ще стоим, докато можем

Елица Мартинова 16 юли 2013 в 08:21 2450 10

Йордан Цонев. Снимка: Булфото
Йордан Цонев. Снимка: Булфото

„Докато можем и трябва да направим полезни неща“. Така депутатът от ДПС Йордан Цонев отговори пред bTV на въпроса докога правителството планира да управлява.

Цонев коментира, че кабинетът няма и не бива да подава оставка веднага.

„Разговори с Бойко Борисов за предсрочни избори няма да има. Само той е облагодетелстван от нов парламентарен вот. Никой друг няма полза, дори протестиращите", отбеляза депутатът.

Народният представител не изключи възможността да има втори кабинет в рамките на този мандат, но бе категоричен, че ГЕРБ няма да влязат в него.

Депутатът на ДПС все пак се опита да успокои протестиращите, че исканията им се чуват.

„Всички искания, свързани с Изборния кодекс, с незабавни мерки, са чуваеми. И парламентът, и правителството работят в режим на чуваемост. Протестът не само се чува, но и работи в полза на обществото. Напрежението е по-голямо, обстановката е по-сложна, но в замяна на това темпото, с което се работи, е това, което обществото иска“, смята Йордан Цонев.

Той отбеляза, че кабинетът на Пламен Орешарски работи под изключителен обществен натиск, но това само може да подобри работата на правителството.

Свели сме работата си до месечни програми, работим месец за месец, сподели Цонев.

Той обаче отказа да отговори колко месеца точно планира да работи това управление.

„Времевият хоризонт се определя от конкретните действия – може да е сега, след един месец, след три, след осем или след десет месеца“, каза Йордан Цонев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews