Няма да пуснем властта преди май 2014 г.

13 юли 2013 в 11:34 7784 45

Йордан Цонев Снимка: БГНЕС
Йордан Цонев Снимка: БГНЕС

На фона на продължаващите 30-и ден масови протести с искания за оставки на правителството и парламента от ДПС обявиха, че с БСП няма да пуснат властта преди месец май 2014 година.

Позицията на властта бе изразена от зам.-председателя на Движението за права и свободи Йордан Цонев.

"Правителството и парламентът са с ограничен времеви хоризонт, но преди май месец 2014 г. няма да има оставка, защото има много неща, които трябва да се свършат", заяви в интервю за TV7 Цонев, който е и председател на комисията по бюжет и финанси в Народното събрание.

Месец май, натърти Цонев, е най-ниският времеви хоризонт.

Изборите били важни за демокрацията, но и парламентът трябвало да си свърши работата.

Цонев не конкретизира защо БСП и ДПС отказват да си отидат от властта преди месец и май 2014 г. и каква е работата с краен срок май 2014 има да върши парламентът.

Започналият като крупие в казино на хотел в Бургас бивш депутат от СДС, а сега от ДПС заяви, че единствено ГЕРБ били виновни, че Волен Сидеров крепял кворума в парламента.

Той защити и намерението на премиера Пламен Орешарски да актуализира бюджета за 2013 г. Бюджетът бил лошо направен и трябвало да се ремонтира.

„Всяко нещо което се повреди се поправя, същото важи и заради бюджета. Този бюджет е бюджет на полугодието. Причините са две – той беше направен с оглед на изборите. И тук трябва да бъда честен – и предишните правителства така правеха. Всички бюджети в години на избори са лоши. Втората е, че те просто не могат. Колегите от ГЕРБ така и не се научиха да правят бюджет", обясни депутатът.

В сегашния бюджет макрорамката била зле прогнозирана, заложеният растеж бил неверен, същото важало и за прогнозата за приходите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!