ДПС взе ключови комисии в парламента

Александра Маркарян 19 юни 2013 в 18:24 2505 5

Парламент Снимка: БГНЕС
Парламент Снимка: БГНЕС

Депутат от ДПС ще оглавява три от най-ключовите комисии в парламента – по бюджет и финанси, енергийната и правната комисии. Движението взема още транспортната комисия, комисията по отбрана и здравната комисия.

12 от комисиите ще са председателствани от депутат от Коалиция за България, 6 – от ДПС и една от „Атака“ (по корупция, оглавена от Волен Сидеров).

Коалиция за България взема Комисията за взаимодействие с граждански организации и движения (председател – Мая Манолова); по култура и медии (Стефан Данаилов), околна среда (Путър Курумбашев); по въпросите на децата, младежта и спорта (Христо Монов); социалната (Корнелия Нинова); земеделската (Светла Бъчварова); по вътрешна сигурност и обществен ред (Атанас Мерджанов); външна политика (Янаки Стоилов); по инвестиционно проектиране (Емил Костадинов); по регионална политика (Димчо Михалевски), по европейските въпроси и контрол на европейските фондове (Младен Червеняков) и Комисията за контрол на службите за сигурност, която ще бъде председателствана от Димитър Дъбов.

Шестте комисии на ДПС ще бъдат оглавени от Камен Костадинов (транспорт), Нигяр Джафер (здравеопазване), Янко Янков (отбрана), Христо Бисеров (правна) Йордан Цонев (бюджет и финанси), Рамадан Аталай (енергетика).

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови