Депутатът от ДПС Йордан Цонев става доктор по богословие

Александра Маркарян 28 юни 2013 в 18:28 3727 0

Йордан Цонев. Снимка: Булфото
Йордан Цонев. Снимка: Булфото

Зам.-председателят и депутат от ДПС Йордан Цонев става доктор по богословие.

Днес той защити дисертацията си на тема "Човекът и обществото в Старозаветното Откровение" в Богословския факултет на Софийския университет пред научно жури в състав: проф. Любомир Христов, доц. д-р Ивайло Найденов, проф. дбн проф. дбн Емил Трайчев, доц. д-р Мариян Стоядинов, доц. д-р Стоян Чиликов.

Рецензиите и становищата и от петимата преподаватели са положителни, макар че един от тях не пести критиките си.

Председателят на научното жури доц. д-р Ивайло Иванов Найденов не пести критиките си към започналия кариерата си като крупие в казино в Бургас и преминал от редиците на СДС в ДПС Йордан Цонев. Забележките му започват още от предговора, който е "различен от традиционния", ненужното библиографско изброяване на десетки съчинения във въведението, нарушаването на последователността, хронологията и подредеността. Съчинението е четивно, но някои изрази, добавени думи и цитати са ненужни, затрудняват и остават впечатление за спекулиране с терминологията, особено като се комбинират думи, написани на кирилица и латиница, ненужно изясняване на термини в скоби, тежки цитати, дадени на оригиналния език, въпреки че има превод", отбелязва доц. Найденов в рецензията си. 

"Дисертационното съчинение се вписва в един крупен проект, успешно приключил, подкрепен и номиниран от МОНМ/ФНИ „Библията – база за диалог в културния живот и конфесионалните взаимоотношения в България като член на Европейския съюз”, в чиито екип е докторантът", напомня доц. Найденов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!