Хората на Борисов бойкотират заседанието на парламента

Последна промяна на 06 юни 2013 в 09:19 1190 1

Народно събрание
Народно събрание

Парламентът не успя да започне пленарното си заседание в четвъртък поради липса на кворум. Председателят на Народното събрание Михаил Миков даде 25-минутна почивка с надеждата, че към 9.30 ч. депутатите ще съберат нужния кворум.

В началото на работния ден в залата се регистрираха 118 депутати, а за начало на заседанието е нужен кворум от 121 души.

В пленарната зала присъстваха депутати от "Атака", "Коалиция за България" и ДПС. "Ключовите" отсъстващи бяха народните представители на ГЕРБ, които не пожелаха да се регистрират.

Групата на бившите управляващи явно умишлено бойкотира заседанието, тъй като в кулоарите на парламента се забелязват депутати на ГЕРБ. В 9.25 ч. парламентарната група на Борисов се притече на помощ на колегите си и демонстративно се насочи към залата.

На дневен ред в пленарна зала днес продължава да бъде Правилникът за дейността и организацията на Народното събрание.

Вчера депутатите се скараха заради предлагани от "Коалиция за България промени" в регламента.

Председателят на временната комисия по правилника Мая Манолова настоява депутатите-отцепници да могат да образуват нови парламентарни групи. Единственото условие за това е в новосформираните формации да има най-малко десет души.

Водещите юристи на ГЕРБ - Цецка Цачева и Искра Фидосова дадоха твърд отпор срещу предложението. Според бившите управляващи подобни изменения ще насърчат парламентарното номадство и ще искривят вота на хората.

По думите на Мая Манолова обаче новият регламент ще прерати "парламентарните пазарлъци" и купуването на депутати, каквато, според нея, е била практиката на ГЕРБ в миналото Народно събрание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.06 2013 в 15:26

А не е ли по-правилно този, който се отцепва да си замине от парламента, а на негово място да дойде следващия в листата на конкретната партия?!? В крайна сметка народът е гласувал по определен начин и е логично (но не и според депутатите), това съотношение да се запази такова, каквото е било при гласуването.