Депутатите замразиха заплатите си "от солидарност с бедния българин"

Последна промяна на 05 юни 2013 в 10:04 1398 1

 Михаил Миков. Снимка: БСП - пресцентър
Михаил Миков. Снимка: БСП - пресцентър

Парламентът гласува да замрази преизчислението на месечните си възнаграждения в знак на солидарност с "тежкия живот на българите".

С 216 гласа "за" и 1 "против" (от "Коалиция за България) Народното събрание реши да замрази преизчисленията на заплатите си до края на тази година.

Вносител на законопроекта е председателят на НС Михаил Миков.

“Това предложение идва след едно управление, което не успя да смекчи ефекта от кризата, в резултат на което хората живеят много тежък живот. В един такъв относително кратък период – предлаганите от мен 6 месеца, могат да се усетят действията на новото правителство. Действия, които от първия ден се вижда, че са насочени към подобряване на икономическата обстановка в страната, респективно към доходите на хората. След това отново ще имаме възможност да дискутираме тази тема”, заяви от трибуната председателят на НС Михаил Миков.

Замразяването важи и за служителите, чиито възнаграждения са свързани с депутатските заплати - ръководството на НС и членовете на постоянните комисии към парламента.

Същата стъпка предприе в началото на 2013 г. и 41-вото Народно събрание. Вносители на законопроекта тогава бяха депутатите от ГЕРБ.

Възнаграждението на народните представители се определя на база средния месечен доход в България. В момента средната заплата в парламента е малко над 2000 лв.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.06 2013 в 14:57

"Депутатите замразиха заплатите си" - няма опасност да намалят заплатите на депутатите.
Браво, ашкосун, конграчулейшънс и хорошо!