Гочева вече е шеф на "24 часа" и "Труд"

03 септември 2012 в 19:05 3518 1

Венелина Гочева Снимка: БГНЕС
Венелина Гочева Снимка: БГНЕС

Венелина Гочева, досегашен вицепрезидент на Медийна група България Холдинг, ще поеме поста управител на всички компании в групата.

Холдингът издава българските всекидневници „Труд" и „24 часа".

Редакционната политика на изданията ще бъде ръководена от журналистически борд с председател Венелина Гочева и членове главните редактори на вестниците „Труд" - Светлана Джамджиева, „24 часа" - Данка Василева, "168 часа" - Борислав Зюмбюлев, както и ръководителите на останалите издания на групата.

ПИБ няма да купува „Труд" и „24 часа"

Пресгрупата в момента е собственост на Любомир Павлов и на Огнян Донев. Досега управител на Медийна група България Холдинг беше Любомир Павлов.

В отговор на спекулации в няколко български интернет издания миналата седмица ръководството на Първа инвестиционна банка обяви, че няма да “купува вестниците „Труд“ и "24 часа”.

Съобщението на ПИБ беше по повод съобщенията, че собствениците на банката – Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев, проявяват интерес да купят пресгрупата.

„Напомняме, че дейностите, които една банка извършва, са точно регламентирани в Закона за кредитните институции. Банките не извършват нерегламентирана от закона дейност и не придобиват активи, несвързани с финансовата им дейност“, пише още в позицията на ПИБ.

Разследвани

Донев и Павлов са разследвани за пране на пари във връзка с покупката на пресгрупата.

Срещу Павлов има и други обвинения, но като цяло се смята, че съдбата на разследването зависи от това дали те ще се оттеглят от издателския бизнес.

До обвиненията се стигна след сигнал на бившите им съдружници – Христо Грозев, Карл Хабсбург и Даниел Риц, с които в момента се съдят за прехвърлянето на контролния дял в „Медийна група България холдинг“. Тримата твърдят, че чрез покупката на вестниците „Труд“ и „24 часа“ Павлов и Донев са изпрали пари, придобити от престъпна дейност.

По-късно прокуратурата обвини Огнян Донев в данъчни престъпления и му наложи мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на внушителната сума от 500 хил. лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови