Орешарски: Нервността в обществото пречи да вървим напред

26 септември 2013 в 11:54 2182 5

Пламен Орешарски, премиер. Снимка:  Сергей Антонов
Пламен Орешарски, премиер. Снимка: Сергей Антонов

Скандиранията "Оставка", които го посрещат на всяка публична проява, както и днес в пленарна зала, премиерът Пламен Орешарски коментира като "малко по-нервна обстановка в обществото". Той уточни, че ръкоплясканията са били повече.

Винаги съм подчертавал, че по-голямата нервност пречи на цялото ни общество да вървим по-ускорено напред, коментира още премиерът.

Орешарски беше днес за втори ден в парламента заедно с повечето си министри в очакване на дебатите по внесения от ГЕРБ вот на недоверие относно политиката по инвестиционно проектиране.

В изказване в пленарна зала той обвини ГЕРБ в постоянен бойкот на парламентарната работа и в насърчаване на протестите.

"В мотивите се говори за управленска немощ. Тук вероятно трудно ще направим смислен дебат поради различните ни разбирани за управленска мощ, затова и няма да влизам в този дебат", каза още Пламен Орешарски, което беше посрещнато с бурни ръкопляскания от депутатите от БСП.

Той отговори също и на обвинението, че кабинетът е представил програмата си 110 дни след неговото формиране с думите: "Това е първият кабинет, който тук в парламента представи разписани програмни намерения в деня на избирането си, а още преди лятната ваканция внесе разширен вариант".

Премиерът направил справка кога правителството на ГЕРБ е внесло в парламента своята управленска програма и се оказало, че е на 6 ноември 2009 г., което са четири месец от началото на мандата им.

В първите 100 дни от управлението на ГЕРБ подмяната на държавни служители значително надвишава направените от неговия кабинет, направи още една сравнение между двете правителства Орешарски.

На кого точно не е ясно каква политика ще изпълнява новото Министерство на инвестиционното проектиране, попита той и поиска конкретни факти за един забавен проект и фактури, доказващи похарчените милиони за все още неработещото ведомство.

Той напомни, че щатовете в министерството са попълнени чрез съкращения в другите министерства.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови