Фенове на ЦСКА разбиха сградата на БФС (снимки)

29 юни 2013 в 12:28 13200 24

Ултраси потрошиха сградата на БФС на ул.
Ултраси потрошиха сградата на БФС на ул. "Иван Асен II" в София. Снимка: Сергей Антонов

Фенове на ЦСКА нападнаха и разбиха сградата на Българския футболен съюз в София. Изпотрошени са стъклата на прозорците на първия, втория и част от третия етаж на ул. "Цар Иван Асен II" 26. Във фоайето има счупени саксии и мебели. 

Според пресаташето на БФС Павел Колев, след атаката няма сериозно пострадали нито сред служителите на централата, нито сред охранителите. Ранени няма, но служителка, която е работила в сградата в този момент, е в шок, предаде репортер на OFFNews от мястото на събитието.

Протестът на феновете срещу ръководството на клуба започна в 12 ч. Около 1000 души се събраха между езерото „Ариана“ и Сектор „Г“ на Националния стадион „Васил Левски“. За протеста имаше разрешение от общината, маршрутът на шествието му обаче не включваше "Иван Асен II". По всяка вероятност атаката е дело на част от "червените" ултраси, които са се отклонили от основното шествие.

По думите на живеещи на ул. "Иван Асен", стотици фенове са пристигнали пред БФС малко след 12 ч. Те започнали да хвърлят по сградата извадени заради ремонта на "Иван Асен" павета по сградата. Мятали и димки.

Момиче от международния отдел на БФС, което в този момент е работило в сградата, е излязло на тераса и започнало да вика: "Моля ви, спрете". В този момент феновете се прицелили и в нея. 

Според очевидци феновете са били "озверели", а полицията се е повила чак след края на нападението и оттеглянето на ултрасите в околните улички.

Час и половина след погрома алармата на сградата все още пищи. Няма никой от ръководството на БФС. Служителката, която е била в сградата, е в шок. Тя стои отпред, трепери и плаче.

Сградата вече е оградена от полицейска лента. В района има поне 20-25 полицаи и 4-5 полицейски автомобила.

Отвън се вижда, че са счупени почти всички стъкла на партерния етаж. Във фоайето има изпотрошени мебели и саксии. Има поражения и по прозорците на втория етаж. Във фоайето са били хвърлени няколко димки. Надписът на БФС на фасадата също е пострадал сериозно.

Основната част от протестиращите се събраха пред стадион "Българска армия". Мнозинството от привържениците се разграничава от вандалщината срещу сградата БФС.

Час и половина след началото на протеста от МВР разпространиха съобщение до медиите, в което се казва, че две групи на протеста на ЦСКА са се събрали пред централата на БФС и са започнали да хвърлят камъни, други предмети и пиротехнически изделия.

По повод закъснялата намеса на полицията от МВР уточняват, че служителите на реда са отишли пред БФС "веднага след подадения сигнал" и че са предотвратили "нанасянето на по-сериозни щети върху сградата и още нарушения на обществения ред".

Полицейските служители работят по установяване и издирване на извършителите, се казва още в прессъобщението.

 

 

Екип на OFFNews

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!