Сидеров иска оставки заради протеста в София (допълнена)

Нели Чолашка 03 юни 2013 в 12:49 5902 34

Волен Сидеров
Волен Сидеров

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров посети днес Столичната община, за да иска обяснение за протестните шествия в неделя в София, които минаха и покрай централата на  "Атака" на ул. "Врабча" 1.

Сидеров беше приет от зам.-кмета по екология Мария Бояджийска, която е и.д. кмет, защото Йорданка Фандъкова е в отпуска.

От "Атака" поискаха оставката на шефа на дирекцията за обществен ред Красимир Димитров заради допускането на нерегламентиран протест пред централата на партията на "Врабча" 1 в неделя.

"Когато „Атака” прави митинги, ние сме с точно очертани маршрути и крачка не ни дават да мръднем. Вчера валерисимеоновци, янеяневци, и други такива, са си позволили да обиждат „Атака” и мен, човек, който е направил някои от тях известни, и всичко това става в нарушение на закона.

Затова ще искаме обяснение от Фандъкова - защо покровителства нарушенията на закона. Имаме информация, че това е поръчка на ГЕРБ, целият този цирк, уж протест, насочен неясно срещу какво, всъщност е срещу „Атака”. ГЕРБ поръчва тези неща, а извършителите са янеяневци и валерисимеоновци, които изпълняват платени поръчки на ГЕРБ", коментира Сидеров. 

Той заплаши, че ще търси отговорност от всички - общината и СДВР, за престъпно бездействие на изпълнение на служебни задължения.

"Ние сме имали стотици такива мероприятия и не ни дават да отстъпим и 60 см от маршрута. Красимир Димитров се оказва лицето, което отговаря за тези мероприятия, който е шеф на отдел. Той също е в отпуска.

Когато имаме наши мероприятия, се движи с нас, и ако се отклоним и с половин метър, веднага вика полиция да ни спира", каза още лидерът на "Атака".

По-късно Сидеров даде пресконференция по същата тема и обяви, че дори иска оставката на кмета на София Йорданка Фандъкова и изрази задоволство от отстраняването на шефа на СДВР Валери Йорданов.

Той определи протеста като "изключително мръсна поръчка на ГЕРБ", изпълнена със съдействието на Столична община и СДВР.

Лидерът на "Атака" обяви, че протестът всъщност е организиран от Бойко Борисов, а Яне Янев (лидер на РЗС) и Валери Симеонов (лидер на НФСБ) са само изпълнители. По думите му Борисов плаща на Янев и Симеонов.

Сидеров предупреди, че при следваща подобна проява пред централата на "Атака" ще има счупени глави и ако няма уволнени в общината, "атака" ще прави шествия и митинги без да ги съгласува. 

"Организаторите на шествието носят отговорност за спазването на обществения ред. Партия „Атака” е отлично запозната с правомощията на различните институции при провеждане на мероприятия. Многократно са съгласувани политически събития на партията на територията на Столична община. 

Според действащото законодателство Столична община е задължена да гарантира правото на хората свободно и публично да изразяват мнението си като те са задължени да спазват обществения ред", отговориха от общината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков