Фандъкова: Контрапротестът е разрешен само на пл. „Независимост“

Вероника Шербанова 16 август 2013 в 11:15 2127 14

Йорданка Фандъкова, кмет на София Снимка: БГНЕС
Йорданка Фандъкова, кмет на София Снимка: БГНЕС

Контрапротестът има разрешение от Столична община само на площад „Независимост“. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от „Фокус“.

Имаме писмо от СДВР вчера за организирани в социалните мрежи протести срещу правителството, както и за контрапротеста. Издала съм писмо за контрапротеста, определящо място само на пл. "Независимост", за да не съвпада с протеста и да се избегне напрежение. За контрапротест пред храма „Св. Ал. Невски“, зад парламента нямам информация, съгласуване и заявление“, посочи Фандъкова.

Кметът на София призова протестиращите да запазят спокойствие, за да не се стихне до сблъсъци и насилие.

Главният приоритет е да не се допуснат сблъсъци и насилие, като в същото време трябва да се осигури нормалното движение в града.

Поисках да няма паркирани автобуси на бул. „Княз Александър Дондуков”, защото мястото е ограничено и след като движението по бул. „Цар Освободител” е спряно, хората няма да имат алтернатива. В момента автобуси се паркират на бул. „Тодор Александров” в посока Люлин и на паркинга пред Националния стадион „Васил Левски”. Поискала съм от полицията да не се разрешават паркиране на автобуси на други места, за да не се блокира движението в града”, допълни Фандъкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!